Afbeelding
Foto: Albert van Boerum
FOTO

50-jarig jubileum natuurvereniging De Carnisse Grienden druk bezocht

Algemeen

RHOON - Natuurvereniging De Carnisse Grienden vierden zaterdag 14 mei haar jubileumdag. ,,De vereniging bestaat 50 jaar en daar kunnen we trots op zijn”, zo gaf voorzitter Leo Heezen aan. ,,We wilden dat met de leden en anderen belangstellenden vieren en daar zijn we in geslaagd. Meer dan 200 belangstellenden bezochten het clubgebouw.” De activiteiten vonden plaats in het gebouw De Kopstoof nabij de Jachthaven in Rhoon. Vanuit hier konden de deelnemers aan diverse rondleidingen in de grienden en de polder deelnemen. Bijzonder populair bij de bezoekers waren de rondvaarten met motorschip de Fram over de Oude Maas en langs de grienden. De Fram, een oude heen-en-weer-boot uit 1901, was ter beschikking gesteld door waterscoutinggroep Fridtjof Nansen uit Barendrecht. Veel animo was er voor de kabouterwandeling met knapzak voor de kinderen. Ook maakten veel jonge deelnemers van de mogelijkheid gebruik zich te laten schminken of om vogelhuisjes te bouwen. Tussen de bedrijven door werden de winnaars van de fotowedstrijd bekend gemaakt en kon men van werden hun winnende foto’s getoond.

Na afloop was voor leden en genodigden een drukbezochte receptie georganiseerd bij grand café-restaurant Abel. De voorzitter stond stil bij het wel en wee van de vereniging in de afgelopen 50 jaar, gevolgd door een vraaggesprek met burgemeester Jolanda de Witte en kinderburgemeester Femke Tempelman van Albrandswaard. De burgemeester en de kinderburgemeester kregen vervolgens het eerste exemplaar van overhandigd van het in eigen beheer ontwikkelde en uitgegeven boekje ‘Flora en Fauna in de polders van Albrandswaard’. De totstandkoming van het boekje is mede te danken aan een bijdrage van het DeltaPort donatiefonds en de Gebiedscoöperatie Het Buijtenland van Rhoon. 

Afsluitend hield weerman Ed Aldus een interessante lezing over het veranderende weer in de afgelopen eeuw en de invloed daarvan op het klimaat. Als enthousiast vogelaar presenteerde hij ook een aantal mooie vogelfoto’s uit zijn verzameling. Na afloop was er ruimte voor een hapje en een drankje waarbij uitgebreid nagepraat werd over de mooie dag. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Advertenties uit de krant