Afbeelding
Foto: RICK RUBE

JO19-3 van sv Poortugaal kampioen

Algemeen

POORTUGAAL - Direct na de fusie tussen vv Oude Maas en PSV Poortugaal besloot een leuke groep voetballers van verschillende verenigingen een vriendenteam te worden. De verwachtingen waren niet hoog, het team startte in als JO17-7-team in de 4e klasse. Daar begon de zegetocht met een winterkampioenschap, winnaar in de bekerpoule, al struikelden de talenten tegen een team in de 2e klasse.

Het team had veel plezier met elkaar en een jaar later stroomde de ploeg in op derde klasniveau. Corona zorgde er vervolgens voor dat er in twee jaar tijd amper 15 officiële wedstrijden konden worden gespeeld.

In de zomer van 2021 hoopte de ploeg voor het eerst een volledig seizoen te kunnen voetballen. Een aantal spelers vertrok, nieuwe jongens kwamen. Inmiddels waren de verwachtingen wel hoog. Het bekertoernooi leverde een tweede plaats op, de competitie was belangrijker. Na een moeizame start begon het oude spel weer vorm te krijgen. Naast het aanvallende spel van de ploeg, wordt er ook prima verdedigd (doelsaldo +38).


Na twaalf wedstrijden gespeeld te hebben, met negen keer winst en drie gelijke spelen stond de ploeg voor zaterdag bovenaan in de 3e klasse. Afgelopen zaterdag 14 mei stond de thuiswedstrijd tegen sv Slikkerveer gepland. Met nog twee wedstrijden te gaan, kon dit voor het vriendenteam de kampioenswedstrijd worden. De voorbereidingen voor een groot feest waren al getroffen. De enige taak voor de jongens was winnen. En dat hebben ze ook gedaan. Door een mooie 3-0 overwinning is de ploeg nu ongeslagen kampioen! En dat zorgde natuurlijk voor een enorme ontlading en een groot feest op de club.

De sfeer heeft er altijd goed in gezeten en komend seizoen gaat de groep weer als vriendenteam door. Ze zijn dan te bewonderen in de O23-competitie.

Advertenties uit de krant