Femke Tempelman is op dit moment kinderburgemeester van Albrandswaard.
Femke Tempelman is op dit moment kinderburgemeester van Albrandswaard.

Nieuwe kinderburgemeester gezocht

Algemeen

ALBRANDSWAARD – Gemeente Albrandswaard is op zoek naar een nieuwe kinderburgemeester voor het volgende schooljaar. De kinderburgemeester zit volgend schooljaar in groep acht en durft te zeggen wat zij of hij belangrijk vindt, weet wat er speelt in de buurt en op school en luistert naar wat andere kinderen zeggen.

De kinderburgemeester deelt ideeën en wensen, zelf bedacht of gehoord van anderen, met de burgemeester. Daarnaast bedenkt de kinderburgemeester ook acties om echt iets voor elkaar te krijgen. De kinderburgemeester gaat mee naar activiteiten met de burgemeester en mag af en toe ook een toespraakje houden.

,,Maak een filmpje van maximaal een minuut en vertel daarin wie je bent, wat je leuk vindt en wat jij belangrijk vindt voor de kinderen van Albrandswaard. En, ook niet onbelangrijk: waarom jij een goede kinderburgemeester denkt te zijn.
Stuur het filmpje, of een link van YouTube waar jouw filmpje staat, voor maandag 23 mei naar kinderburgemeester@albrandswaard.nl.”

De vijf beste filmpjes worden door een vakkundige jury geselecteerd op woensdag 25 mei. Deze kinderen krijgen een uitnodiging voor donderdag 2 juni om de jury live te vertellen waarom jij denkt een goede kinderburgemeester te zijn. De nieuwe kinderburgemeester wordt bekend gemaakt op vrijdag 3 juni.


Advertenties uit de krant