Afbeelding

Film Sweet Romance geprogrammeerd voor Bevrijdingsdag

Algemeen

REGIO - ‘Sweet Romance’ is een schitterende animatie film over een romance tijdens de oorlogsjaren in Rotterdam.

De gepensioneerde Rotterdamse graficus Louis Smits kon zijn draai niet krijgen tijdens de eerste corona-lockdown in 2020. Daarom besloot hij aan een lang gekoesterde wens te beginnen. Een tekenfilm maken over hoe zijn ouders elkaar tijdens een luchtaanval hebben ontmoet en hun verdere belevenissen tijdens de oorlog.

Drie maanden lang was hij bijna dag en nacht verwoed achter zijn computer bezig om dat verhaal tot leven te brengen. Aan de hand van foto`s van plekken en straten waar het gebeurde en waar het verliefde stel woonde, maakte hij daarvoor de vele tekeningen die aaneen geregen werden tot het verhaal van zijn ouders in een film van 18 minuten. 

De film ‘Sweet Romance’ was klaar, Louis Smits, ooit voorzitter van de Rotterdamse amateur filmclub RVSL, had een tekenfilm gemaakt. Vol trots toonde hij deze film bij enkele filmclubs en won daar prijzen mee. Zo kwam hij ook bij Bas Romeijn terecht. Die vond dat deze film een veel groter publiek waard was. Daarom seinde hij de redactie van de stadszender Open Rotterdam in en voegde de film toe aan zijn enorme verzameling films over Rotterdam

De film is daardoor voor iedereen te bekijken op zijn website basromeijnfilms.blogspot.com .  

Ook Open Rotterdam bleek enthousiast en gaat ‘Sweet Romance’ uitzenden op 4 mei vanaf 18.15 uur en zal daarna 24 uur lang, ieder uur worden herhaald, zodat de film ook op 5 mei de hele dag te zien zal zijn. 

In Barendrecht zal de film door de bibliotheek in Het Kruispunt worden vertoond op de avond van 3 mei waarbij ook Louis Smits aanwezig zal zijn.

Advertenties uit de krant