Afbeelding
FOTO

Afscheid raadsleden

Algemeen

ALBRANDSWAARD – Maandagavond 28 maart is er afscheid genomen van acht leden van de gemeenteraad. Of het een definitief afscheid is van alle acht de leden, is nog niet zeker. Er is nog geen college gevormd en dan kan de gemeenteraad nog veranderen als er raadsleden wethouders worden.  

Burgemeester Jolanda de Witte bedankte de raadsleden. ,, U als raadsleden heeft zich jarenlang, sommige van u zelfs tientallen jaren, met hart en ziel ingezet voor onze inwoners. En ik denk niet dat iedereen beseft wat er gevraagd wordt van raadsleden. Het is een flinke klus, om naast het ‘gewone leven’ - en vaak zelfs in combinatie met een fulltime baan - politiek maatschappelijk actief en betrokken te zijn, stukken te lezen, in te leven in de materie, in gesprek te gaan met inwoners, de vergaderingen bij te wonen en tal van andere zaken die komen kijken bij het raadslid zijn. Dat heeft een stevige impact op je gezinsleven en op je sociale leven. Groot respect dus voor ieder van u die zich op deze manier inzet en heeft ingezet voor onze samenleving.”

Er werd afscheid genomen van Jolanda Ram (VVD), Aad Niehot (Stem-Lokaal), Erwin Roedolf (Leefbaar Albrandswaard), Frans van Zaalen (Stem-Lokaal), Suzanne Voogdgeert (Volkspartij voor Vrij Albrandswaard) en van Eric van der Klooster (VVD). 

Ook werd er afscheid genomen van Hans van der Graaff (PvdA) en Suzanne Remijn-Korteweg (VVD). Zij kregen een speciaal afscheid waarbij ze een erepenning ontvingen en grote dank namens de gemeente. Hans van der Graaff kon vanwege coronaklachten niet aanwezig zijn, maar via beeldbellen kon hij toch in het zonnetje gezet worden. 

Suzanne Remijn-Korteweg begon in 2006 als burgerlid en kwam in 2014 in de raad. ,,Je bent iemand die weet waar je voor staat, die de wensen van haar inwoners wil vertegenwoordigen en dat goed weet te verwoorden. Je hebt je principes en daar blijf je trouw aan”, sprak de burgemeester. Suzanne Remijn-Korteweg gaf aan dat ze ‘de boel blijft volgen’ en af en toe wat kritische vragen zal blijven stellen.

Over Hans van der Graaf zei de burgemeester: ,,Sinds 2002 heb jij als sociaal democraat in hart en nieren je ingezet voor het politieke en het bestuurlijke domein. Dit vooral op het gebied van sociale zaken en financiën. Eerst als burgerlid en vanaf 2006 als raadslid. Als wethouder van Financiën heb je het huishoudboekje van onze gemeente strak in handen gehouden.”
,,We gaan jou, je ervaring en je sociale hart en anekdotes enorm missen.”

Alle raadsleden ontvingen na afloop een bloemetje dat het einde van de raadsperiode 2018-2022 symboliseerde.

Woensdagavond 30 maart worden de nieuwe raad geïnstalleerd. 

Beeldbellen met Hans van der Graaff. Vooraan Suzanne Remijn.
Rechts Eric van der Klooster.
Een erepenning voor Suzanne Remijn.
Aad Niehot en Frans van Zaalen.
Rechts Erwin Roedolf.
Beeldbellen met Hans van der Graaff.
Een bloemetje voor alle raadsleden.
Bloemen voor alle raadsleden.

Advertenties uit de krant