Afbeelding
Foto: Anouk

Bouwplan Molendijk besproken

Algemeen

Door Anouk Breeman

RHOON – De commissie Ruimte sprak maandagavond over het plan om aan de Molendijk 28 in Rhoon een kas te slopen en er een vrijstaande woning te bouwen. Ook werd de voorgestelde procedure voor dit marktinitiatief besproken.

Medio 2020 is door de initiatiefnemer een concept voorstel ingediend. EVA, CDA, NAP en VVD wilden vooral weten hoe dit plan zich verhoudt tot het idee om van het Molendijkgebied een woningbouwlocatie te maken.

,,Die 7000 m2 kassen liggen áchter deze locatie en zijn van een andere partij. We weten nog niet wat daarmee gaat gebeuren. Te zijner tijd komen we nog bij u als raad terug”, reageerde wethouder Schneider. ,,Er ligt nu een concreet plan, dat past in het beeldkwaliteitsplan Albrandswaard noord. Dit initiatief staat een eventuele verdere ontwikkeling van het Molendijk gebied niet in de weg.”

,,Dus daar kunnen later nog starterswoningen komen bijvoorbeeld? Dat risico neemt de initiatiefnemer dus?”, vroeg Eric van der Klooster (VVD). ,,Stel dat er straks woningen van 3 of 4 hoog op die 7000 m2 komen, krijgen we dan geen claim?”, vroeg ook Fer van der Stam (SL). ,,Daarmee moeten we rekening houden, maar dat geldt voor álle bestaande woningen aan de Molendijk”, antwoordde de wethouder. ,,Niets is in beton gegoten, u bent er als raad altijd zelf bij.”

Een definitief ontwikkelingsplan en het voorstel van het college om geen wensen en bedenkingen te hebben zullen nog ter goedkeuring aan de raad worden voorgelegd.

Advertenties uit de krant