Yolanda Hekkert en Maret Rombout.
Yolanda Hekkert en Maret Rombout.

Stichting Wens & Go blikt terug

Algemeen

REGIO – Precies een jaar geleden werd het idee voor stichting Wens & Go geboren bij Yolanda Hekkert. De stichting vervuld wensen van mensen die het niet zo breed hebben in Albrandswaard, Barendrecht en Rotterdam Charlois. 

,,Een jaar geleden in lockdown zat ik tussen twee banen in”, vertelt Yolanda. ,,Alles was weggevallen en de supermarkt was zo ongeveer mijn enige uitje. Ik had veel tijd om na te denken waar ik nu echt blij van werd en of ik misschien iets voor mijzelf wilde starten. Ik wilde een lichtpuntje zijn voor kwetsbare mensen en ik houd van organiseren, netwerken en verbinden. Zo ontstond het idee om een stichting op te richten om wensen te vervullen voor die mensen die het niet zo breed hebben.”

Het idee was geboren en Yolanda begon informatie te verzamelen en belde Maret Rombout voor advies. Maret was enthousiast over de plannen van Yolanda en besloot samen met haar de stichting op te richten. Harm Visser bood zich aan als penningmeester en zo ontstond er een bestuur. Op 9 maart werden de papieren getekend bij de notaris en kon de stichting van start gaan. 

,,Bij de start konden we nog niet veel wensen vervullen vanwege de maatregelen, dus bouwden we aan ons netwerk en maakten onder andere een website”, zegt Yolanda. ,,Uiteindelijk konden we wensen gaan vervullen. Ook hebben we er inmiddels zes vrijwilligers bij, waardoor we meer wensen kunnen vervullen. Ons doel was tien wensen voor dit jaar, het werden er dertig!”

Wie iemand kent die een wens kan gebruiken, kan contact opnemen met de stichting. Ook sponsors van geld of in natura zijn van harte welkom. Maret 06- 38245332 of Yolanda 06-38386532 of mail naar info@wensengo.nl. Facebook: Stitching Wens & Go. 

Advertenties uit de krant