Afbeelding
Foto:

Welke crisis zijn we nou aan het bestrijden?

Algemeen

INGEZONDEN 

Vrijdagavond hebben de sloopkogels van onze gezondheidszorg weer een persconferentie gehouden. Door Mark en Hugo gaan we weer een periode in van ongezonde maatregelen. In onze gemeente alleen al zullen duizenden jongeren getroffen worden door de nieuwe lockdown. Sporten wordt door het kabinet onmogelijk gemaakt. Doordat alle trainingen niet door kunnen gaan, zullen waarschijnlijk ook de wedstrijden op zaterdag en zondag niet meer gespeeld gaan worden. 

Op de scholen willen ze jonge kinderen een mondkapje laten dragen. Een afschuwelijke maatregel die totaal niets bedraagt aan gezondheid van het kind. Erger nog; het is lichamelijk en geestelijk zelfs schadelijk.De plaatselijke horeca wordt wederom hard getroffen. Om 17 uur dicht? Wat heeft dat voor voordeel?

Naast al deze schadelijke vrijheidsbeperkingen is er ook nog eens een grote groep inwoners (bijna 4000) die al helemaal niet meer deel kunnen nemen aan de samenleving omdat zij (nog) niet de behoefte hebben om zich te laten vaccineren, Gezonde mensen die tevens ook geen gevaar vormen voor de mensen die er wel voor hebben gekozen om zich te laten vaccineren. Door de overheid worden deze nu bewust weggezet als „stronteigenwijze vaccinatie weigeraars“
Wanneer gaan we als gemeente opstaan om NEE te zeggen tegen de overheid. Sporten is juist gezond. Menselijk contact is gezond. Vrij ademen is gezond.

Denk als gemeente aub niet dat door het volgen van de overheid je een crisis aan het bestrijden bent. Er is namelijk geen corona crisis in Albrandswaard. De cijfers van het RIVM laten dit al 20 maanden zien.De crisis waar we wel in zitten is echter veel groter. Een overheid die bewust de zorg heeft gehalveerd in 10 jaar tijd, vervolgens in maart 2020 de paniek knop indrukte en angst en verderf rondzaait en vervolgens gaat roepen dat de ziekenhuizen zo vol liggen.

Als gemeente hebben jullie de verantwoording over het welzijn en gezondheid van de bewoners.Ik verzoek jullie om actief in de gemeente een gezonde levensstijl te promoten. Ga de sportverenigingen zeggen dat ze wel kunnen trainen. Ga de scholen vertellen dat kinderen geen mondkapjes mogen dragen en zich niet hoeven te laten testen. Laat onze horeca in deze donkere dagen gewoon het avondeten voorschotelen. Alles zonder QR.
Het is tijd om de angst weg te nemen en met vertrouwen weer te gaan leven. En bij het leven hoort ook de dood. Onvermijdelijk, maar dit mag geen reden zijn om niet te leven.

Kees van der Griendt

Advertenties uit de krant