De nieuwe Home-Startvrijwilligers zijn klaar voor hun taak.
De nieuwe Home-Startvrijwilligers zijn klaar voor hun taak.

Home-Start BAR heeft nieuwe vrijwilligers

Algemeen

BARENDRECHT - Zeven dames volgden een voorbereidende cursus bij Home-Start BAR. Hierdoor zijn zij goed voorbereid om aan hun ondersteunende taak binnen jonge gezinnen kunnen beginnen.

Na afloop van de cursus ontvingen zij hun certificaat uit handen van Leni Kielen (teamleider wijkteams Ridderkerk). Zij vertelde erg blij te zijn met het aanbod van Home-Start voor de BAR-gemeenten. Zij ziet dit als een heel goede aanvulling op de professionele hulp.
Als kracht van Home-Start benoemt zij het feit dat de vrijwilligers op een heel laagdrempelige manier aandacht geven en met ouders in gesprek gaan over dagelijkse (opvoed)onderwerpen. Dit geeft jonge ouders moed en kracht om overeind te blijven in wat zwaardere periodes. Ook het feit dat de vrijwilligers kunnen meehelpen met kleine taken in het gezin kan erg veel betekenen.

Home-Start BAR is beschikbaar voor gezinnen met minimaal één kind onder de zeven jaar én voor zwangeren in Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk. De ondersteuning wordt gratis aangeboden. Ouders kunnen zich rechtstreeks aanmelden. Home-Start BAR wordt uitgevoerd door CJG Rijnmond.

Voor meer informatie zie www.home-start.nl of zoek vrijblijvend contact met de coördinator Jeanette Dekker (06-35124547;home.start.bar@cjgrijnmond.nl).

Advertenties uit de krant