Afbeelding
Foto:

Orange the World-vlag

Algemeen

ALBRANDSWAARD – Burgemeester Jolanda de Witte en wethouder Mieke van Ginkel hesen vandaag, donderdag 25 november, om 9 uur de vlag voor Orange the World bij het huis van Albrandswaard. Daarmee vragen de beide bestuurders aandacht voor de internationale campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. De vlag bij het Huis van Albrandswaard blijft wapperen tot het einde van de actie op 10 december.

Burgemeester en Jolanda De Witte en wethouder Mieke Van Ginkel hechten beiden groot belang aan Orange the World. “Geweld tegen vrouwen en meisjes komt internationaal, maar ook nationaal, nog veel te vaak voor. In ons land heeft 45 procent van de vrouwen en meisjes te maken met (seksueel) geweld. Elke tien dagen overlijdt een vrouw in Nederland als gevolg van huiselijk geweld. Daarom vragen wij hier de komende zestien dagen extra aandacht voor en staan we hier bewust bij stil. Het taboe moet worden doorbroken om je te melden als je te maken hebt met (huiselijk) geweld of als je denkt dat iemand in je omgeving (huiselijk) geweld ondergaat. Geweld is nooit goed te praten.” Aldus de beide bestuurders.

One Stop Centres
De VN-campagne Orange the World haalt dit jaar onder andere geld op voor het opzetten van One Stop Centres in Sierra Leone. Dit zijn plekken waar vrouwen medische, psychologische en juridische hulp kunnen krijgen.

Meer informatie en (ideeën voor) acties staan op de site www.orangetheword.nl.

Zoek contact
Vrouwen in Albrandswaard die slachtoffer zijn van geweld kunnen terecht in het Centrum Seksueel Geweld. Dit is gevestigd in het GGD-gebouw aan de Schiedamsedijk 95, 3011 EN in Rotterdam. Maakt u zich als inwoner zorgen om een familielid, vriendin, buurvrouw, collega of klasgenoot? Bel dan voor hulp en advies met organisatie Veilig Thuis, dit kan anoniem. Bel 0800-2000 of chat met Veilig Thuis via www.veiligthuis.nl. Dit kan (24 uur per dag, zeven dagen in de week). Ook is het mogelijk om contact op te nemen met het Wijkteam, te bereiken via Vraagwijzer (maandag t/m donderdag van 9 tot 15 uur en vrijdag van 9 tot 12 uur) 010- 501 12 22 of via de gemeente Albrandswaard (maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17 uur) 010- 506 11 11.

Advertenties uit de krant