Afbeelding
Foto:
VIDEO

Het bewogen leven van Kees Spronk

Algemeen

POORTUGAAL - Tien jaar geleden liep Kees Spronk uit Poortugaal al rond het met idee dat hij een boek wilde schrijven over zijn leven. De 74-jarige radiopresentator van RTV Albrandswaard, had een bizarre en nare jeugd. Zijn moeder overleed toen hij slechts zeven maanden was, en woonde daarna jaren bij een tante en oom, waarbij het verhaal van Assepoester grote overeenkomsten vertoont. Hij trouwde al jong met zijn Rita, kreeg zoon Dion (nu 49) en was daarnaast actief op allerlei vlakken. Hij speelt bijna zijn hele leven al toneel en maakte veel reizen samen met Rita. Anderhalf jaar geleden kwam Rita te overlijden. Ze had longkanker en samen maakten ze het ziekteproces door. Na haar dood vond Kees dat hij deze herinneringen moest opschrijven, ter nagedachtenis aan Rita, maar ook voor zijn zoon en andere familieleden.
Hij zocht door zijn foto’s, maakte aantekeningen en zijn goede vriend Ype Swart (schrijver van o.a. kinderboeken) schreef het verhaal.

De titel van het boek komt van de oud-directeur van Scholengemeenschap De Vaan waar Kees de banketbakkersopleiding deed en later zelf kwam te werken als docent. ,,Deze man vroeg aan mij op welke trede ik van de ladder stond, toen ik twee proefweken les had gegeven”, vertelt Kees. ,,Hij stelde dat als ik op mijn tenen stond, nog maar net bij de laagste trede zou kunnen. Dat klopte ook, want ik heb zes jaar lang naast het werk opleidingen gevolgd om later het restaurantgedeelte van de school te kunnen leiden. Dit is me altijd bijgebleven en vandaar dat ik voor deze titel heb gekozen.”

Volgende week zondag, 28 november, is Kees te gast bij RTV Albrandswaard van 13 tot 14 uur om alles over zijn boek te vertellen. Bekijk de video via de bovenstaande QR code. Vanaf deze week is het boek te bestellen via bol.com.

Bekijk de video hier https://youtu.be/HNoDhRFR63I

Kees overhandigt zijn boek aan Hospice De Reiziger.

Uit de krant

Advertenties uit de krant