Mary is in september met haar kledingatelier in Rhoon gestart.
Mary is in september met haar kledingatelier in Rhoon gestart.

Van een knoop aanzetten tot een complete jurk

Algemeen

Door Astrid Potuijt

RHOON -Mehri Kambiz - beter bekend als Mary - heeft haar droom uit laten komen. Half september is zij met haar kledingatelier gestart aan de Antony van Hobokenstraat 14 in Rhoon. De straat die net iets verstopt ligt achter de Stationsstraat bij het metrostation Rhoon. De enthousiaste Mary laat trots haar ruimte zien, met de zelfgemaakte kussens en de prachtige zelfgemaakte jurk die door de mannequin pop gedragen wordt. Ze laat talloze mooie stoffen zien en aan de wand hangen de garen in alle kleuren. 

Het kledingatelier is nu netjes, maar Mary geeft meteen toe dat als zij aan het werk is, er overal van alles ligt. Dat kan natuurlijk ook niet anders als je bijvoorbeeld met gordijnen of een galajurk bezig bent. Daarom is het fijn dat ze een aparte ruimte heeft om de klanten te ontvangen en de orders aan te nemen. 

,,Ik kom oorspronkelijk uit Tajikistan”, vertelt Mary. ,,Ik heb de zesjarige opleiding tot modeontwerpster in Moskou voltooid. Vervolgens kwam ik in 1996 naar Nederland. Een lange tijd woonde ik in Sprang Capelle, een dorpje in Brabant. Ik gaf naailes aan buurtbewoners en zij hielpen mij met de Nederlandse taal. Nederlands was voor mij een stuk lastiger te leren dan Russisch. Ik heb een aantal jaar als coupeuse bij een bruidszaak gewerkt, waar ik veel ervaring heb opgedaan met het vermaken van avond- en bruidsjaponnen. Later heb ik ook confectiewerk gedaan. Zonde eigenlijk, want ik kan natuurlijk veel meer dan een gordijn korter maken. Nadat wij verhuisden naar Hoogvliet, kwam ik in een kledingatelier in Charlois terecht, alwaar ik vijftien jaar gewerkt heb. In september heb ik besloten om mijn lang gekoesterde droom uit te laten komen; een kledingatelier starten waar klanten hun geliefde kledingstukken met volste vertrouwen achterlaten om het vervolgens met een glimlach te kunnen dragen nadat het vermaakt is. 

Mary’s zoon doet haar boekhouding en haar dochter hielp haar met het ontwerp van haar logo. Binnenkort heeft ze ook een eigen label op haar unieke kledingstukken en kussens. ,,Als je de sierkussens in woonwinkels bekijkt, zijn ze erg dun en is de stof vaak synthetisch. Deze kussens zijn van kwalitatief mooiere stoffen gemaakt zoals zijde en linnen en lekker stevig gevuld.”

Ervaring genoeg en de kledingstukken die ze zelf heeft gemaakt, zien er prachtig uit. Mary vermaakt kleding, zet ritsen in, neemt broeken in of maakt ze korter, maakt gordijnen, kussens, alles eigenlijk wat de klant maar wenst. Ze zorgt voor de stof of de klant is natuurlijk ook vrij om zelf materiaal mee te nemen. 

Mary is aanwezig op maandag tot en met donderdag van 9 tot 17 uur en op zaterdag van 9 tot 15 uur. Antony van Hobokenstraat 14, Rhoon. 06-44936594. Instagram @tailoredbymary

Advertenties uit de krant