Mirjam Rosier in de Grienden
Mirjam Rosier in de Grienden Foto:

Dag van de Stilte

Algemeen

ALBRANDSWAARD - ,,Op zondag 31 oktober gaat in heel Europa de wintertijd in. We draaien de klok één uur terug. Of beter: we zetten met z’n allen de wijzers één uur stil”. Vertelt Mirjam Rosier. ,,Even lijkt er rek te zitten op de kloktijd. Even wat minder nood om op tijd te zijn, om een deadline te halen. We vieren de elfde Dag van de Stilte in Nederland en België.”

In 2014 is Mirjam van Mirros in Poortugaal, in contact gekomen met de Landelijke Dag van de Stilte. Sindsdien organiseert ze activiteiten op die dag. Inmiddels is ze alweer een paar jaar vrijwilliger voor de Dag van de Stilte.

,,Rust en stilte worden steeds meer erkend als medicijn tegen spanning, stress of geestelijke instabiliteit”, zegt ze. ,,Ook voor lichamelijke klachten hebben we zorginstellingen zo gebouwd dat rust de norm is. Wie op wil knappen, zoekt de stilte op. Stilte geneest.

Velen hebben moeite met het gebrek aan sociale samenhang. Aan contact en saamhorigheid. Maar hoe kun je je echt openstellen voor de ander en verbinding maken, als je niet zelf even stil bent? Stilte geeft ruimte.”

Via https://dagvandestilte.nl/provincies/zuid-holland/ kan men de activiteiten in Zuid-Holland bekijken. Rotterdam, Schiedam, Reeuwijk, Delft, Tiengemeten, Middelharnis, Delfgauw, Noordwijk aan Zee.

Mirjam organiseert op 31 oktober om 9.30 uur in de Rhoonse Grienden een stiltewandeling van drie kwartier. Hoe groter de groep, hoe meer impact op het gevoel van verbondenheid in stilte.

In de middag geeft ze drie workshops in Poortugaal (of in Hoogvliet, bij veel deelnemers).

Van 13.30 tot 14.30 SoulCollage®, waarbij ieder een collage maakt, die ze vervolgens ‘laten spreken’.

Van 14.30 tot 15.30 Happy Stones, waarbij ze stenen beschilderen die zowel de maker als de vinder, blij maken. 

Van 15.30 tot 16.30 Zentangle®, waarbij ze in stilte met fineliner op papier vormen herhalen.

Alle activiteiten starten met uitleg en een gedicht over stilte. Het is mogelijk door te gaan met de collage tijdens het uur van de Happy Stones en met Happy Stones tijdens Zentangle®.

Voor de wandeling en workshops is aanmelden noodzakelijk, via info@mirros.nl of 06 - 26846373. Voor alle activiteiten wordt een vrijwillige bijdrage voor de Dag van de Stilte gevraagd.

Yoga
De Yogaschool doet ook mee met de Dag van de Stilte. Zij geven op het tijdstip van de landelijke stilte, dus van 11 tot 12 uur, een stilte meditatie met meditatieve yogahoudingen. Dit wordt gegeven in de studio aan de Stelle 36 in Hoogvliet. Meld je aan door op een proefles te klikken op www.deyogaschool.nl

Uit de krant

Advertenties uit de krant