Afbeelding
Foto:

De Grote Reis op bezoek bij het gemeentehuis

Algemeen

ALBRANDSWAARD - Afgelopen week was het de beurt aan De Grote Reis uit Rhoon Portland om deel te nemen en Democracity. Dit is een spel om politiek bewustzijn te creëren bij kinderen van groep in Albrandswaard. Uiteraard hoorde daarbij een bezoek aan het nieuwe gemeentehuis.

Decor van het spel was de mooie nieuwe raadzaal, waarbij de kinderen plaats mochten nemen op de officiële stoelen van de gemeenteraad. Zo’n 32 kinderen van Chocobruin gingen op donderdagochtend en een bijna gelijk aantal van Turbotitanium op vrijdagochtend. Enigszins bevoorrecht ook omdat het gemeentehuis pas zaterdag 2 oktober officieel door de commissaris van de koning wordt geopend. De kinderen keken hun ogen uit.

Het doel van Democracity is om samen een stad te bouwen, met alle elementen die bij een stad horen: woningen, sportfaciliteiten, scholen, groen, de brandweer, etc. Om het eens te worden over de inrichting van de stad richten de kinderen verschillende politieke partijen op. Zij ervaren tijdens het spel dat overleg, argumentatie, meerderheid en consensus nodig zijn in een democratische samenleving. Tegelijk wordt hun interesse voor democratische besluitvorming gewekt. Daarbij gingen de kinderen vol op in het spel. Als kers op de taart zijn er vaak raadsleden of wethouders aanwezig, waarbij de kinderen geordend met de vinger in de lucht en om de beurt via de microfoon vragen kunnen stellen. Al met al zijn het geslaagde dagen geweest waar de kinderen met veel plezier aan terug kunnen denken. 

Advertenties uit de krant