Stickfoto.
Stickfoto.

E&S Turnsport Rhoon start nieuwe seizoen met Kleuren Turnen

Algemeen

RHOON - E&S Turnsport Rhoon start het nieuwe seizoen voor de recreanten met Kleuren Turnen. Vorige seizoen had zij hier al een start mee gemaakt maar door het stilliggen van de vereniging door corona is het nu tijd om door te pakken. 

Kleuren Turnen is erkend opleider van Dutch Gymnastics. KNGU en is gebaseerd op de kleuren van de regenboog en verdeelt de leden niet op basis van leeftijd, maar op basis van hun fysieke en mentale vaardigheden. 

Iedere kleur van de Regenboog is gekoppeld aan een Beweegniveau, daarnaast zijn er Doelenboekjes ontwikkeld om met de lesdoelen in de trainingen gericht aan de slag te gaan. De kinderen hebben hun eigen doelenboekje en bij ieder behaald doel wordt er een sticker gezet. 

Tevens is er een nieuw toetsingsconcept ontwikkeld, namelijk het Diploma Turnen. Passend bij ieder Beweegniveau zijn er diploma’s ontwikkeld om (bijvoorbeeld) twee keer in een turnseizoen de lesdoelen te tonen en te toetsen tijdens een ‘Diploma Turndag’. Niet op basis van wedstrijdoefeningen en punten aftrekken, maar op basis van een inzichtelijke beoordeling per lesdoel. De jury noteert dan of de turnster het lesdoel nog niet beheerst, of met hulp kan, of zelfstandig kan, of zelfstandig en goed kan of zelfs zelfstandig, goed én mooi kan. 

Het Kleuren Turnen draagt bij aan het verhogen van de kwaliteit van de recreatiegroepen. Het biedt alle leden een heldere en positieve stimulans van hun ontwikkeling. 

E&S Turnsport Rhoon straalt als nooit tevoren in de prachtige nieuwe gymzaal aan de Sportlaan in Rhoon, bij het vernieuwde hertenpark. 

E&S biedt twee gratis proeflessen. Een afspraak maken is niet nodig, kom vrijblijvend langs elke woensdag tussen 14:30 en 17:30, of op vrijdag van 16 tot 19 uur.

Advertenties uit de krant