De vader van Anoek kreeg het eerste spel voor zijn 75e verjaardag.
De vader van Anoek kreeg het eerste spel voor zijn 75e verjaardag.

Anoek de Jong produceert een dobbelspel

Algemeen

RHOON - Popnagelen is een oer Hollands tactisch dobbelspel vol spanning! De goede balans tussen tactiek, strategie en geluk maakt het dobbelspel voor zowel de beginnende als meer ervaren spelers leuk, uitdagend en zeer verslavend. Popnagelen is volledig duurzaam geproduceerd door vakmensen in Nederlandse werkplaatsen. Totally made in Holland dus!

Achter Popnagelen zit een persoonlijk verhaal. ,,Mijn ouders speelden dit spel jaren geleden op een camping tijdens een vakantie”, vertelt Anoek de Jong, producent Popnagelen. ,,Thuisgekomen startte de zoektocht naar ‘het spel met de popnagels’ maar tevergeefs. Zowel online als bij diverse speelgoed- en spellenwinkels was dit spel niet te koop. Mijn vader besloot daarom het spel zélf te maken en zaagde, schuurde, boorde en lakte een paar unieke exemplaren in eigen schuur. De popnagelkoorts verspreidde zich rap onder vrienden en familie en op verzoek kluste hij er nog een paar spellen bij door de jaren heen maar op een dag in 2014 was het klaar. Genoeg geklust. Aan verzoekjes werd geen gehoor meer gegeven.”

,,Begin 2021 besloot ik het spel duurzaam én in Nederland te gaan produceren want het is toch jammer dat het leeuwendeel van alle spellen dat hier verkocht wordt in China is gemaakt terwijl ons land barst van de vakmensen! Na wat speurwerk - want Corona - vond ik een kundige timmerman en een interieurbouwer die de kisten en plankjes maken die ik vervolgens zelf bewerk tot mooi glad en gezeefdrukt eindproduct. Op mijn vaders 75ste verjaardag overhandigde ik hem het eerste exemplaar. Een bijzonder moment om ‘zijn’ spel aan hem te overhandigen. Hij staat als covermodel met twee vriendinnen van mij op de spelwikkel.” 

Over het spel
Het doel van het spel is om als eerste de twaalf popnagels aan de overkant te hebben. Iedere beurt begint met het gooien van zes dobbelstenen. Slim kiezen voor welke rij je speelt, de juiste combinaties maken èn het broodnodige dobbelgeluk kunnen je bonusbeurten opleveren en je op voorsprong helpen. De spanning bouwt zich op naarmate het spel vordert. Waan je nog geen winnaar met de finish in zicht want juist de onverwachte wendingen in de slotfase van het spel maken Popnagelen super spannend, onvoorspelbaar en leuk. Online wordt het spel in korte video’s uitgelegd. In de spelkist zit de gedrukte speluitleg.

Popnagelen speel je tijdens een gezellige familieavond maar is ook hèt ideale dobbelspel voor een borrelavondje met vrienden. Speeltijd per spel ligt rond 25 minuten en het is geschikt voor kinderen vanaf een jaar of acht. Het spel verbetert de rekenskills - en niet alleen van kinderen - spelenderwijs. Belangrijk spelelement is het maken van combinaties. Door de stijgende spanning gaat het maken van die combinaties gaandeweg steeds meer ‘vanzelf’ en sneller. 

Net voor de zomervakantie ging de webshop live. De eerste reacties zijn lovend. 

www.popnagelen.com/shop/

Popnagelen is een verslavend spel.

Advertenties uit de krant