Afbeelding
Foto:

Houten spiralen nemen hun plek weer in aan de Rijsdijk

Algemeen

RHOON - De Houten Spiralen van kunstenaar Rob Maingay staan sinds vorige week weer op hun vertrouwde plek aan de Rijsdijk bij het park. Na lange tijd en een grondige opknapbeurt zijn de spiralen weer terug op hun plaats. 

De spiralen zijn in de jaren ’80 vervaardigd van Abachi Hout en werden gemaakt middels het aloude duigen-systeem dat ook wordt gebruikt om vaten te maken. Deze spiralen zijn op meerdere plekken in Nederland te vinden, zoals in Roermond en Lisse.

De Open Monumentendag van afgelopen weekend was een mooie aanleiding om stil te staan bij de herplaatsing van dit kunstobject. Wethouder Mieke van Ginkel bekeek samen met Anna Maingay, de partner van Rob, het gerestaureerde kunstwerk. 

Wethouder Mieke van Ginkel: ,,Kunst in de openbare ruimte is van betekenis voor onze inwoners, mensen worden blij van kunst. Die beleving is belangrijk voor onze inwoners. Albrandswaard heeft een eigen collectie beeldende kunst, die verspreid over de drie dorpskernen te vinden is in parken, langs de wegen en rondom publieke gebouwen. Naast de kunst- en cultuurbeleving in onze gemeente geeft het identiteit aan onze wijken. Ik ben dan ook blij met de herplaatsing van de Houten Spiralen en hoop ik dat onze inwoners, hier net zoveel van gaan genieten als ik.” 

Advertenties uit de krant