Afbeelding

Katinka: 500 tickets voor een hambo

Algemeen Column

De geluiden zijn niet te missen – de plink van verdiende punten, de chaotische 8bit soundtracks en het typische maar toch al te irritante muziekje dat aangeeft dat je weer 3 levels te vroeg bent overleden. De Gamehal.

Ik ging met een paar vrienden naar de bioscoop. Een best duur uitje want een kaartje kost €12,50 en dan nog een drankje erbij van 3 euro. Om de avond af te sluiten zouden we na de film nog een hamburgertje gaan doen.

Toen we de bios uitliepen viel ons oog op een speelhal. De gamehal was daar nieuw, we waren nieuwsgierig en wilden even kijken. We keken bij de spelletjes die je kon doen en natuurlijk welke prijzen je zou kunnen winnen. We gingen naar de bar en zagen dat je zelfs een hamburger kon winnen. En dat voor maar 500 tickets!

We besloten een pasje te kopen en toch een klein beetje geld op het pasje te zetten. Er zaten ook spellen bij waar je voor maar 76 cent in één keer 500 tickets kon winnen. We zagen die goedkope hamburgers al binnenstromen. De spellen leken niet heel moeilijk en andere mensen hadden constant prijs.

We startten met het spel … Een spel waarbij je vlakken op elkaar moet stapelen. We zagen al wat gasten die daar het spel uitspeelden en er met de 500 tickets en dus een lekkere hamburger vandoor gingen. Wij moesten dit ook kunnen. Het doel was 50 halen. De eerste tien pogingen kwamen we niet eens in de buurt. We haalden scores rond de 30. Maar we werden er handiger in.

We wilden door. Eerder zagen we toch ook dat het lukte. Maar er was een klein probleem. De kaart voor de spelletjes was leeg. Er moest geld bij gestort worden. We besloten om nog een tientje op de kaart te zetten. Ik moet eerlijk zeggen dat het uiteindelijk niet meer om die goedkope hamburger ging. Nee, we moesten gewoon die 500 halen! We waren gewoon verslaafd aan het gevoel dat we steeds verder kwamen. 

Uiteindelijk bij de 22e poging is het toch gelukt. We hebben de game uitgespeeld! Het spel is zo verslavend… We zijn daarna die heerlijke hamburger die uiteindelijk uitkwam op een bedrag van €20,21 op gaan halen. Maar we hebben het level wel gehaald! 

Uit de krant

Advertenties uit de krant