Jan Waasdorp en Mandy van der Heiden bij de escapebus.
Jan Waasdorp en Mandy van der Heiden bij de escapebus.

‘Escapebus’ maakt jongeren bewust van cybercrime

Algemeen

ALBRANDSWAARD – Wat doe je als iemand dreigt om je foto’s ongewild op internet te zetten? Het is een vorm van cybercrime waar jongeren tegenwoordig mee te maken kunnen krijgen. De wijkagenten van Albrandswaard willen deze week jongeren voorlichting geven over dit probleem. Ze doen dat met een escaperoom, die zich bevindt in een busje.

De ‘escapebus’ is voor deze week geleend van de Amsterdamse politie. Wijkagent Jan Waasdorp heeft de bus samen met een collega daar opgehaald. Maandagochtend stond de bus voor het eerst in de Julianastraat in het centrum van Rhoon. Nadat de stroom is aangesloten en een blauwe politievlag is neergezet, laat Waasdorp de mini-escaperoom zien. Binnen is plaats voor twee jongeren tot 18 jaar. Door vragen binnen een kwartier goed te beantwoorden, kunnen ze ontsnappen uit het kamertje.
Jongerenwerkster en buurtsportcoach Mandy van der Heiden was de eerste belangstellende. Zij is blij dat de politie op deze manier jongeren voorlichting geeft over de gevaren van cybercrime. Wijkagent Waasdorp vertelt dat het initiatief van de politie aansluit op een plan van de gemeente Albrandswaard om volwassenen voorlichting te geven over computercriminaliteit.

De escapebus staat dinsdag 17 augustus van 11 tot 14 uur bij de markt in Poortugaal. Donderdag 19 augustus staat de bus van 11 tot 14 uur op het Hof van Portland.

Advertenties uit de krant