Afbeelding

Bloemen voor Charlotte van de kinderkledingtas

Algemeen

ALBRANDSWAARD - Afgelopen week ging Inge met het excuus dat ze kleding kwam brengen, op bezoek bij Charlotte. Toen Charlotte de deur open deed, stond ook Frans van Zaalen (FRANS) met een grote bos bloemen voor haar neus. Enigszins overdonderd nam ze de bloemen met een grote glimlach en met veel plezier in ontvangst. 

,,Charlotte is een van die ouders op het schoolplein in de buurt en binnen de gemeente die als geen ander andere mensen kan enthousiasmeren en mobiliseren”, vertelt Inge. ,,Zo is ze onder meer vrijwilliger van het kleine badje in Rhoon en daarnaast zamelt ze cadeautjes in voor sinterklaas- of verjaardagfeestjes voor kinderen die het thuis minder breed hebben. Ze doet altijd zoveel voor een ander, nu verdient zij het om eens in het zonnetje gezet te worden en daarom heb ik haar opgegeven.” 

De kinderkledingtas, welke in Rhoon al een begrip begint te worden, gaat om gedragen kinderkleren die te klein zijn geworden voor de eigen kinderen maar die er nog geweldig uitzien. Natuurlijk kan je die direct van de hand doen en nieuwe kleren aanschaffen, of je zet samen met andere ouders een uitwisselingsnetwerk op van gedragen kleren. 

Laat dat laatste nu precies hetgeen zijn dat oprichtster Charlotte heeft gedaan. Er doen al 24 deelnemers aan mee en de aanmeldingen blijven binnenkomen. Niet alleen uit Albrandswaard, maar van Barendrecht tot aan Hoogvliet. Juist dat maakt het leuk en divers. Daarnaast kunnen ouders op deze manier leuke nieuw contacten opdoen en ervaringen of standpunten met anderen uitwisselen. 

Hoofddoel blijft kinderen blij maken met leuke of stoere nieuwe kleren. Op deze manier help je elkaar een handje. Vanuit milieuoogpunt is dit ook een geweldig hippe en eigentijdse manier van kleding recyclen. Ook speelgoed kan gedoneerd worden in de tas. 

Wie deel wil nemen kan kijken op Facebook: Koopjeshoek Albrandswaard. 

Of mail naar f.v.zaalen@albrandswaard.nl o.v.v. kinderkledingtas. Ook eens iemand in het zonnetje zetten? Mail f.v.zaalen@albrandswaard.nl. o.v.v.: bloemetje. 

Advertenties uit de krant