Afbeelding

Beach Event

Algemeen

ALBRANDSWAARD – Wethouder Martijn Heezen nam afgelopen dinsdag een kijkje bij het achtste Beach Event in Albrandswaard. Ruim vijfhonderd basisschoolleerlingen van de groepen 6, 7 en 8 krijgen deze week sportclinics in het zand op het terrein van de Rhoonse Ruiters.

,,Het is hartstikke mooi dat het Beach Event dit jaar weer door kan gaan voor de kinderen”, reageert wethouder Martijn Heezen. ,,Bewegen en dus sporten is belangrijk. Het is goed voor de gezondheid en helpt tegen stress. Dat willen we in Albrandswaard graag onderstrepen en het Beach Event is daar een mooie gelegenheid voor.”

Tijdens de clinics leren de kinderen de fijne kneepjes van de sport volleybal. ,,De scholen kiezen daar meestal voor omdat dat een sport is die niet vaak wordt gegeven tijdens de gymlessen”, vertelt organisator Kevin Stolk. ,,Dit is een mooie manier om kennis te kunnen maken met deze sport.”


Anders dan eerdere edities, wordt het evenement dit jaar alleen gehouden voor basisschoolleerlingen. Er zullen dus geen bedrijventoernooi of activiteiten voor ouderen worden gehouden. Stolk: ,,Het was lange tijd onzeker wat er mogelijk zou zijn. We moesten op een gegeven moment een beslissing nemen. Maar ik ben hartstikke blij dat we het op deze manier door konden laten gaan. En het mooie is dat we dit jaar ook de groepen 6 mee kunnen laten doen. Hopelijk volgend jaar weer als vanouds!”

Advertenties uit de krant