Het stel kreeg vier maanden geleden zoontje Mason. Ook hij geniet regelmatig van de jaccuzi.
Het stel kreeg vier maanden geleden zoontje Mason. Ook hij geniet regelmatig van de jaccuzi.

Wellness voor baby’s in Barendrecht

Algemeen

BARENDRECHT - Vier mooie, kleine jacuzzi’s met gekleurde ballen sieren de voormalige woonkamer aan de Voordijk 237, naast Kinderopvang Eiland Marlyne. Het woonhuis is beneden omgetoverd tot Baby Spa door Aayk en Romy Bakker. Baby’s vanaf veertien dagen tot en met een jaar kunnen hier heerlijk ontspannen. De ruimte voelt nog steeds als een woonhuis, zeker door de grote bank die in de wachtruimte staat.

Het stel twijfelde een tijdje of ze deze stap gingen nemen. Een baby spa is nog vrij nieuw in Nederland. In 2019 werd de eerste baby spa in Nederland opgericht. Maar ze hakten de knoop vorig jaar door en gingen ervoor. Ze verkochten hun huis en betrokken de woning boven aan de Voordijk om beneden de baby spa in te richten. Op 1 juni openden ze de deuren en de eerste reacties zijn positief.

Het stel kreeg vier maanden geleden zoontje Mason. Ook hij geniet regelmatig van de jacuzzi.

,,Het is heel fijn voor baby’s om te ‘floaten’ in het bad”, vertelt Romy. ,,Maar naast dat het ontspannen is en een fijn moment tussen het kindje en de ouder of opa of oma, is het goed voor darmkrampjes, de spierspanning, gewrichten en bij slaapproblemen. Na het bad dat zo tussen de 20 tot 30 minuten duurt, leert Romy of Aayk de ouders hoe ze hun kindje een Shantala massage kunnen geven. Hiervoor hebben ze babypop Peter waarbij ze het voordoen, zodat de ouder of begeleider het zelf meteen bij het kindje kan doen. ,,Hiervoor hebben we etherische oliën, die niet plakken en niet sterk ruiken”, zegt Aayk.

Een kwartiertje voor aanvang wordt men verwacht. Op deze manier kan de baby een beetje wennen aan de ruimte. Voor de ouder of begeleider is er een verse smoothie, thee of koffie. ,,We gaan zelf munt en aardbeien kweken hier in de tuin”, zegt Aayk. ,,Dan is het verser dan vers, klanten kunnen het bij wijze zelf plukken”, lacht hij.
Aayk of Romy begeleiden de ouder en het kind, maar als het kindje eenmaal in het badje dobbert, zijn ze even alleen. ,,Dat moment staat de rust en ontspanning centraal”, zegt Romy. ,,De jacuzzi’s zijn zo opgesteld, dat je echt even alleen met je kindje bent. De commode die er naast staat, voorziet in alles wat men nodig heeft.”
Er staat ook een duo jacuzzi. Leuk voor tweelingen, of vrienden, familie met een baby-date.

Baby Spa Goud is een verkooppunt van Koeka. Deze organische babyartikelen gebruikt de spa zelf ook. Vanaf augustus krijgen zij ook babykleding in de verkoop.

Er zijn verschillende arrangementen te boeken. De baby spa is iedere dag open. Kijk op www.babyspagoud.nl. Volg ze ook op Instagram en Facebook.

Uit de krant

Advertenties uit de krant