Afbeelding

Informatieavond nieuw bestemmingsplan Buijtenland van Rhoon

Algemeen

RHOON - Op woensdag 16 juni vanaf 16 uur is er op het terrein van de Vlakkenburg aan de Essendijk 24 in Rhoon een informatieavond over het nieuwe bestemmingsplan voor het Buijtenland van Rhoon. Geïnteresseerden moeten zich vooraf aanmelden via www.buijtenland-van-rhoon.nl/bestemmingsplanGeïnteresseerden kunnen via de website een tijdblok van een uur reserveren.

Het Buijtenland van Rhoon krijgt een nieuw bestemmingsplan omdat het oude bestemmingsplan uit 2012 inmiddels achterhaald is. In het oude plan wordt het Buijtenland van Rhoon grotendeels bestemd als nat (moeras)natuurgebied. Daarin zou niet langer plaats zijn voor landbouw. Hiertegen ontstond groot protest. 

Sinds 2019 vaart de gebiedscoöperatie Buijtenland van Rhoon een andere koers. Er is een Streefbeeld opgesteld voor een duurzame toekomst. Een plan waar hoogwaardige akkernatuur en recreatie hand in hand gaan. Om dit streefbeeld te kunnen realiseren, is een nieuw bestemmingsplan noodzakelijk. Met deze nieuwe bestemming wordt het voor de agrariërs mogelijk natuurinclusieve akkerbouw te realiseren en kan er ook geïnvesteerd worden in recreatievoorzieningen. 

Praat mee, stel vragen
Gezien de lange historie en de complexiteit van de herbestemming van dit gebied, is het belangrijk om met elkaar een zorgvuldig proces te doorlopen waarbij wensen en belangen kunnen worden ingebracht. Hiervoor is nu een voorontwerp gemaakt van het bestemmingsplan. Dit is de houtskoolschets die de basis is voor het ‘echte’ ontwerp bestemmingsplan dat pas tegen het einde van dit jaar klaar zal zijn.

Met de informatieavond op 16 juni wordt een begin gemaakt met de gedachtewisseling met de streek. Tijdens de avond wordt het lijvige voorontwerp toegelicht. Ook kunnen er vragen worden gesteld over het Streefbeeld en de eigen situatie. Daarna heeft iedereen tot 15 juli 2021 de tijd om veranderingen, suggesties en ideeën voor te stellen. 

Geïnteresseerden kunnen het voorontwerp downloaden op www.buijtenland-van-rhoon.nl/bestemmingsplan. Op deze plek is ook het streefbeeld te vinden en een uitleg van de route naar een vastgesteld bestemmingsplan. 

Meer informatie
www.buijtenland-van-rhoon.nl/bestemmingsplan

Advertenties uit de krant