Logo deschakelalbrandswaard.nl
Foto:

Een bijzondere afscheidsroute op de fiets voor Gerrit de Reus

RHOON - Afgelopen maandag, op 3 mei, nam Rhoon afscheid van een geliefde dorpsgenoot, Gerrit de Reus, hij overleed op 24 april op 87 jarige leeftijd.

Als laatste groet werd Gerrit met een bakfiets door Rhoon gereden, om hem nog één keer naar huis te brengen. Zijn echtgenote, Marijke de Reus, reed samen met haar kleindochter in de Duofiets, die door Stichting Welzijn Albrandswaard ter beschikking werd gesteld voor deze bijzondere en memorabele dag. Hij had het prachtig gevonden op de fiets, gereden door zijn zoon en kleindochter, gevolgd door zijn lieve vrouw, gezin, familie en vrienden. De fietsbellen waren luid te horen door de straten van Rhoon. Bij het inrijden van zijn straat werd hij met applaus ontvangen door familie en vrienden die een erehaag voor hem hadden gevormd.
Gerrit was een Rhoonaar in hart en nieren. Hij kreeg de eremedaille in goud verbonden aan de orde van Oranje-Nassau, was Lid in de orde van Oranje-Nassau en Erelid van Voetbal Vereniging Rhoon. Hij was onlosmakelijk verbonden met v.v. Rhoon, heeft zich altijd ingezet voor zijn dorp en omgeving om deze netjes te houden. 

Er is voor Gerrit en zijn familie een herdenkingspagina aangemaakt waar herinneringen aan Gerrit worden verzameld, deze zullen later gebonden worden als boek en worden overhandigd aan zijn familie. Men kan een herinnering delen via: www.evelienuitvaartverzorging.nl/gerrit-de-reus/

Meer berichten