Logo deschakelalbrandswaard.nl
Foto:

Leerlingen OBS De Overkant ervaren sporten met een handicap

PORTLAND - Vrijdag 30 april kregen groep 7 en groep 8 van OBS De Overkant samen een bijzondere gastles. Tijdens het voorlichtingsproject (S)Cool on Wheels kregen de kinderen les over het thema ‘leven en sporten met een handicap’. Dit project werd mogelijk gemaakt door Fonds Gehandicaptensport en Aon. 

(S)Cool on Wheels
(S)Cool on Wheels is een voorlichtingsproject van Fonds Gehandicaptensport voor kinderen in het basisonderwijs. Het project bestaat uit een interactief theoriegedeelte in de klas en een sportclinic in de gymzaal.

Docent (S)Cool on Wheels John van der Meer liet in de klas filmpjes zien over het dagelijks leven van mensen met een handicap en de kinderen mochten hem alles vragen.

Op speelse en interactieve wijze leerden de kinderen welke topprestaties mensen met een handicap leveren om deel te kunnen nemen aan het dagelijks leven. Ook leerden zij welke sporten je met een handicap kunt doen en hoe belangrijk het is om te kunnen sporten. Omdat sport essentieel is om gezond te blijven, samen te zijn en vooral plezier te hebben. Daarnaast werd gesproken over vooroordelen die kunnen bestaan over mensen met een handicap.

Na het theoriegedeelte gingen de kinderen in de gymzaal zelf ervaren hoe het is om te sporten met een handicap. Het was best moeilijk om in een rolstoel te rijden en ook nog basketbal te spelen.

Door deze clinic begrijpen de kinderen nu beter hoe het is om met een handicap te leven en sporten.

De leerlingen waren enthousiast: Demi geeft aan: ,,Ik vond het heel speciaal, omdat we het bij de gewone gymlessen niet over sporten met een beperking hebben.” Nova heeft de lessen als heel leuk ervaren. ,,Je leert hoe het voelt om in een rolstoel te sporten”. 

Ook leerkracht Leon Stolk is blij met de clinic: ,,Ik vind het belangrijk dat leerlingen leren te kijken naar wat mogelijk is en te zoeken naar oplossingen in plaats van dat ze zien wat niet kan en in problemen blijven denken. Dit project draagt daar natuurlijk enorm aan bij.”

Meer berichten