Logo deschakelalbrandswaard.nl
Foto:

Raad stemt in met plan Schutskooiwijk

POORTUGAAL – Maandagavond stemde de gemeenteraad unaniem in met de stedenbouwkundige verkenning van de Schutskooiwijk en Poortugaal-West.

De gemeente wil samen met WBV Poortugaal de Schutskooiwijk opknappen. Dat houdt in dat 108 sociale huurwoningen uit de jaren 50 worden gesloopt en worden vervangen door nieuwbouw. Daarnaast komen er extra sociale huurwoningen bij, zodat er in totaal 140 sociale huurwoningen in de wijk zijn. Daarnaast komen er 100 vrije sectorwoningen bij.

Sociaal plan
PvdA, GroenLinks en EVA dienden een amendement in. Zij willen dat de gemeente samen met de woningbouwvereniging en de vertegenwoordigers van de huurders een Sociaal Plan opstelt, dat gericht is op een terugkeergarantie voor de huidige huurders.

Coalitiepartijen CDA, VVD, SL en LA vielen vooral over het woord terugkeergarantie. ,,Je moet nooit iets beloven wat je niet waar kunt maken. De gemeente gaat daar niet over, dat is de taak van de woningbouwvereniging”, zei Sander van der Kaaij (CDA). ,,Dit amendement is overbodig”, vonden SL VVD en LA.

,,Bewoners verkeren al langer dan een jaar in onzekerheid. Zij willen weten waar ze aan toe zijn. Dan moet je als gemeente je verantwoordelijkheid nemen”, betoogden EVA en PvdA. ,,Ik snap de overwegingen, maar dit is echt iets tussen huurders en woningcorporatie. Maar wij houden dat natuurlijk wél in de gaten”, reageerde wethouder Schneider. Het amendement werd met 11 stemmen tegen en 9 voor verworpen.

Meer berichten