Logo deschakelalbrandswaard.nl
Foto:

Cock’s kniphoek in Poortugaal stopt na 50 jaar

POORTUGAAL – Na vijftig jaar, hebben Cock en Marja Pille de beslissing genomen te stoppen met de kapsalon in Poortugaal. ,,Het begon allemaal op een prachtige zonnige dag, 5 mei 1971”, vertelt Cock Pille, eigenaar van de salon.

,,Ik kwam net uit militaire dienst en wilde graag voor mezelf beginnen. Een hele stap als je nog maar 21 lentes jong bent. Samen met mijn vrouw Marja en verschillende kapsters hebben we geprobeerd er wat van te maken. We hebben alle ups en downs meegemaakt en wanneer je nu terug kijkt is dat aardig gelukt.”

Cock blikt terug op een mooie tijd in een boeiend vak. ,,Er is altijd wat nieuws onder de zon en daar komt nog bij dat het contact met de klanten met de jaren intenser werd. Het zal dan ook niet meevallen dit allemaal los te laten.”

Toch heeft hij deze beslissing genomen. ,,De jaren gaan meetellen en het lichaam doet niet alles meer wat het koppie wil”, zegt hij. ,,Dus hebben wij na lang nadenken besloten de scharen aan de wilgen te hangen en we kijken nu uit naar een wat rustiger leven.”

Hobby’s zijn er gelukkig genoeg voorhanden. ,,Marja puzzelt, leest en handwerkt graag en ikzelf ga mij nog meer toeleggen op het schilderen en de technieken van de oude meesters dieper uitspitten. Al met al kijken we er nu toch wel een beetje naar uit, ook al blijft het moeilijk. Het is zo dubbel.”

Het stel had het afscheid graag anders gevierd, maar helaas zit een gezellige afscheidsreceptie vanwege COVID19 er niet in.

,,Wij willen onze trouwe klanten bij deze bedanken voor het genoten vertrouwen in al die jaren en hopen dat zij in goede gezondheid bij een van onze collega’s naar tevredenheid hun haar kunnen laten verzorgen.”

Meer berichten