Logo deschakelalbrandswaard.nl
Foto:

Tweede kamer stemt in tegen versobering ov dienstregeling

ALBRANDSWAARD - De Tweede Kamer heeft dinsdag tegen onnodige ontslagen en versobering van de dienstregeling bij bedrijven in het openbaar vervoer gestemd. De sector zou volgens de kamer volledig moeten worden gecompenseerd voor de gemiste inkomsten door de Corona crisis.

Minister Wopke Hoekstra (CDA) van financiën opperde enkele maanden geleden om de dienstverlening in het openbaar vervoer te versoberen. Dit resulteerde in het schappen van weekenddienstregeling van buslijn 79 in Albrandswaard. Evenals diverse metro, tram, buslijnen in de gehele regio Rijnmond. 

Dhr. Nijboer (PvdA) wil voorkomen dat vervoerders de dienstregeling verder moeten uitkleden en onnodig mensen moeten ontslaan. Voor de crisis was het erg druk in het openbaar vervoer en de verwachting is dat het na de pandemie dit ook weer het geval zal zijn. 

Dhr. Van Zaalen (FRANS) voelt zich gesterkt met de uitkomst en hij heeft direct vragen gesteld aan de wethouder. Zo wil hij weten of de wethouder met deze uitkomst zich opnieuw wil inspannen voor weekend behoud van buslijn 79. 

Alleen de VVD, D66 en Ja21 stemde tegen het voorstel.

Meer berichten