Logo deschakelalbrandswaard.nl
Foto:

SWA onderzoekt uitbreiding ouderenactiviteiten

ALBRANDSWAARD - Waar iedereen reikhalzend naar uitkijkt, is natuurlijk het moment waarop Nederland weer van het slot gaat en er weer allerlei activiteiten kunnen starten, restaurants en musea enz. weer opengaan en sociaal contact weer gewoon kan en mag. SWA is daar natuurlijk geen uitzondering op. Ook zij willen graag weer leuke activiteiten organiseren voor jong en oud in en buiten de wijkcentra. Als ouderenwerker richt Yvonne Schults zich vooral op de senioren in de gemeente. 

Een greep uit bestaande activiteiten die zodra het weer kan weer gaan starten: 

Poortugaal: Schilderclub, Seniorweb, Handwerkclub, Repaircafé, Wandelclubs, Fietsclub en Beweegtherapie op muziek. Rhoon: Koffie-ochtenden, Kaartenmaakclubs, Miniaturenclub, Schaakclub, yoga voor mantelzorgers en Handwerkclub. Portland: Wandelclub, De 50+ en meer club, Seniorweb. Het Bibliotheek-afhaalpunt en ruilbibliotheek in De Boekenstal Poortugaal en Wijkcentrum Portland zijn inmiddels weer open op maandag-, woensdag- en vrijdagmiddag. Hou de website van SWA, Facebook en De Schakel in de gaten voor meer informatie over activiteiten of bel SWA, 010-5018322. 

Meedenken
SWA is benieuwd waar senioren in Albrandswaard behoefte aan hebben. Zij wil graag het bestaande aanbod aan activiteiten uitbreiden in alle wijkcentra. Er is een aanbod gedaan om Franse les te gaan geven in het nieuwe pand aan de Werkersdijk in Rhoon, zijn daar gegadigden voor? Of voor een spelletjesmiddag, denk aan klaverjassen, sjoelen, rummikub o.i.d. op een of meerdere locaties? Een extra koffie-ochtend in Wijkcentrum Portland? Verder onderzoeken ze of er belangstelling is voor muziekles voor ouderen in samenwerking met Muziekschool Albrandswaard in het Lokaal of Wijkcentrum Portland. Hierbij valt te denken aan les op elektrische gitaar of elektrische piano of eens per maand een muziekmiddag waarbij meezingen en gezelligheid voorop staan. Ook de optie voor een koor wordt bekeken. De Vrouwen van Nu hebben drie leesclubs voor dames, maar wellicht hebben heren ook behoefte aan een leesclub? Yoga voor niet-mantelzorgers is ook nog een optie? SWA is heel benieuwd naar uw inbreng. Wie belangstelling heeft voor bovenstaande, kan dit laten weten aan Yvonne Schults via 010-5018322 of y.schults@welzijnalbrandswaard.nl.

Meer berichten