Logo deschakelalbrandswaard.nl
Foto:

Oorlog en vrede in Steevast op Zondag

ALBRANDSWAARD - Het onderwerp van deze week in Steevast op Zondag bij RTV Albrandswaard is oorlog en vrede. Van 12 tot 14 uur praten ouderen en jongeren over de oorlog en het bevrijdingsgevoel, 76 jaar geleden.

Presentatoren Piet Vermeulen en Jan Jongerius laten gesprekken horen van de heren Roel Dubel en Arie Beukelman over herinneringen van de oorlog en bevrijding in Rhoon en Poortugaal. Deze gesprekken zijn vorig jaar al opgenomen.

Bij de jongeren komen Guus Molenaar van De Parel en de kinderburgemeester Reese Kuyt aan het woord met hun gedachten over de oorlog en de bevrijding. Ook worden er een aantal gedichten voorgedragen door leerlingen van Don Bosco. 

Burgemeester Jolande de Witte van de gemeente Albrandswaard zal een toelichting geven op de dodenherdenking van 4 mei en haar kijk op een hele nare periode, met de bevrijding als mooi slot.

Het Comité Herdenking Gevallenen Albrandswaard heeft ook dit jaar weer gastlessen gegeven op de diverse basisscholen en hebben het radioprogramma ondersteund bij de programmering. 

www.rtvalbrandswaard.com.

Zondagavond wordt het programma van 22 tot 00 uur herhaald.

Meer berichten