Afbeelding

Zestig jaar getrouwd

Algemeen

RHOON – Het begon allemaal in juni 1957 op de Vlaswei in Rijsoord, waar een filmavond ter gelegenheid van de verjaardag van Prins Bernhard was. Het was liefde op het eerste gezicht.

Na een paar jaar verkering en heen- en weer fietsen tussen Barendrecht en Rotterdam-ijsselmonde zijn Janny en Joop op 19 april 1961 in het huwelijk getreden.  De dag erna zijn ze verhuisd naar de Poortugaalseweg en samen begonnen met de tuinderij op de Rhoonsedijk.
Rond de 90-er jaren wordt het land onteigend door uitbreiding van de Rotterdamse haven. Het nieuwe leven was even wennen, maar gaf ook ruimte voor leuke nieuwe dingen.

En zo kon Joop naar een biljartclub, een jeugdhobby van hem. Uiteraard blijft tuinieren zijn grote liefhebberij en nog steeds onderhoudt hij hun mooie tuin, vol schitterende bloemen en planten.
Janny heeft zich, naast vele hobby’s, jarenlang ingezet voor allerlei goede doelen zoals stichting Ezra en zelfs nu nog de Wereldwinkel.
De vele kilometers fietsen in hun hele leven zit nog goed in het systeem en daarom zijn ze ook regelmatig samen op de fiets te vinden of ergens op een bankje onderweg.

Vandaag is het stel 60 jaar getrouwd.
Als verrassing voor hun diamanten bruiloft hebben de kinderen een trouwkoets geregeld. Hiermee, en vergezeld van hun kleindochter als ‘bruidsmeisje’, zijn ze op zondag langs alle voor hun bekende plekken in het dorp gereden. Langs de route stonden een aantal vrienden, familie en bekenden, omdat we dit ondanks de beperkingen natuurlijk niet ongemerkt voorbij wilden laten gaan.

Janny en Joop zijn voor de kinderen en kleinkinderen een prachtig voorbeeld van liefde, optimisme en kracht. Het gezin is enorm dankbaar voor de schitterende tijd die hen allen zover gegeven is en hopen dat er nog vele jaren in goede gezondheid, geluk en liefde zullen volgen.

Afbeelding

Advertenties uit de krant