Afbeelding

Seniorweb waarschuwt: Microsoft belt nooit

Algemeen

ALBRANDSWAARD - Voortdurend zijn er berichten over oplichters die mensen bellen en zich voordoen als medewerkers van Microsoft. Trap er niet in en hang op. Microsoft belt nooit. Al jaren zijn de verhalen hetzelfde: de telefoon gaat en er is een medewerker van Microsoft aan de telefoon. Volgens de beller is bijvoorbeeld de computer besmet met een virus of probeert een hacker toegang te krijgen. Wat de aanleiding ook is, de zogenaamde Microsoft-medewerker wil de pc overnemen om het probleem te verhelpen. Ook wordt er mogelijk verlangt dat u allerlei persoonlijke gegevens overdraagt. Doe dat nooit want de beller is altijd een oplichter. Meestal wordt u opgebeld door een Engels sprekend persoon die waarschuwt dat uw computer gevaar loopt. Bijna altijd gaat het om een buitenlands telefoonnummer. 

Geef in geen geval wachtwoorden of andere persoonlijke gegevens af. U kunt het beste direct een eind maken aan het gesprek en de telefoon neerleggen. Als ze blijven bellen, neem dan contact op met de landelijke Fraudehelpdesk: 088-7867372 (lokaal tarief). Noteer wel het telefoonnummer van de beller. Geeft dit nummer daarna door aan de politie via 0900-8844. 

Wie de beller toegang tot zijn of haar computer heeft verleend, kan contact opnemen met Seniorweb Albrandswaard. Zij helpen om de computer opnieuw te installeren en de vaak bijna onvindbare programma’s die criminelen op de computer hebben gezet, te verwijderen. Bel voor hulp of advies met 06-13550240. Verdere informatie via www.seniorweb.nl. 

Advertenties uit de krant