Afbeelding

INGEZONDEN: Behoefte aan stilte

Algemeen

Eén op de vier mensen is overgevoelig voor geluid, las ik laatst. Ik weet niet of het waar is, maar ik weet wel dat ik één van hen ben. En dat er heel veel mensen zijn die snakken naar rust en stilte. Stilte is booming business!

Mensen zoeken naar stilteplekken, gaan een paar dagen op retraite in een klooster of zoeken de stilte in de natuur. Het is niet voor niets dat stiltewandelingen nu zo populair zijn. De onrust die we ervaren in het dagelijks leven is voor menig mens voelbaar, en de situatie rondom Corona maakt het er niet gemakkelijker op.

Het is heel fijn als het stil om ons heen is, al lijkt akoestische stilte in de randstad onmogelijk. Er is echter ook zoiets als innerlijke stilte. De stilte die ontspanning brengt, fysiek, emotioneel en mentaal. Je kunt het ervaren als thuiskomen bij jezelf.

Ik zeg het maar eerlijk: ook voor mij blijft dat oefening vergen. Het is niet zo dat ik de Rhoonse Grienden instap en me vanbinnen helemaal stil, zacht en ontspannen voel. Néé! Daarom gá ik juist de Grienden in! Om tot rust te komen, om mijn aandacht op mijn voetstappen te richten, en mijn gedachten langzaamaan als wolkjes langs me heen te zien vliegen. Om me bewust te zijn van het leven om me heen en de rustige uitstraling van de bomen en de planten. In maart besloot ik daarom door te gaan met de stiltewandelingen op de woensdagmiddagen. Ze zijn fijn voor mijn wandelgenoot en voor mijzelf. En wandelt u liever op een ander moment: neem gerust contact op om een afspraak te maken.

Ik denk dat ik niet de enige ben in Albrandswaard die kan genieten van de stilte. Ik zou het fijn vinden in contact te komen met mensen die ook in stilte wandelen, of andere activiteiten doen in stilte. Het lijkt me fijn de krachten te bundelen en steeds meer mensen de gelegenheid te geven de stilte te ervaren. Ben jij zo iemand? Ik hoor het graag!

Mirjam Rosier
info@mirros.nl
www.mirros.nl/wandelen.html
06 2684 6373

Advertenties uit de krant