Logo deschakelalbrandswaard.nl
<p>Albert Ruijg.</p>

Albert Ruijg.

(Foto:)

Albert Ruijg gaat op de fiets naar Griekenland

BARENDRECHT – Albert Ruijg is bijna klaar met de voorbereiding van een bijzondere reis. Hij gaat op de fiets naar Griekenland. Met de tocht zamelt hij geld in voor de Daniël den Hoedtstichting.

Albert groeide op in Barendrecht en woont nog even in Rotterdam. Als hobby heeft hij samen met zijn vriendin een handel in olijfolie. Die blijft gevestigd in Barendrecht. Hij verhuist naar het Griekse eiland Kefalonia, waar zijn vriendin vandaan komt. Samen gaan ze daar fietsvakanties organiseren.

Op zaterdag 24 april start de tocht bij het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. De route voert die ochtend eerst naar Barendrecht. Daar neemt hij afscheid van zijn ouders, broer, schoonzus en buren. 

De tocht omschrijft hij als ‘een mooi avontuur van ruim zeven weken dwars door Europa, waarbij ik 2.622 kilometer afleg, met als hoogtepunt de Gotthardpas in Zwitserland.’ Hij fietst door Italië, waar hij met een veerboot oversteekt naar Griekenland. 

Albert Ruijg kijkt uit naar de tocht. “Fietsen is een manier van leven die me van jongs af aan altijd erg heeft aangesproken. Ik ben in Barendrecht opgegroeid en verkende het dorp op de fiets. Fietsen biedt ook uitkomst tijdens de lastige tijd waarin we ons nu bevinden met COVID-19. Het heeft enkel voordelen. Fietsen houdt ons actief en gezond. Het is duurzaam en goed voor het milieu. Verder is aangetoond dat tijdens COVID-19 fietsen de veiligste manier van reizen is. Ik ben er trots op dat fietsen mij met de paplepel is ingegeven en dat ik zie hoeveel lol je eraan kunt beleven.”

In de aanloop naar de tocht houdt Albert Ruijg zich goed op de hoogte van de coronamaatregelen in de verschillende landen waar hij door fietst. Hij heeft ook regelmatig contact met de gezondheidsdienst in Griekenland. 

Met de fietstocht wil Albert zoveel mogelijk geld ophalen voor wetenschappelijk onderzoek naar kanker. “De Daniël den Hoedstichting ligt me dicht bij het hart”, vertelt hij. “Kanker raakt ons allemaal, direct of indirect, en het is ongelooflijk dat het een ziekte is die nog steeds zo moeilijk is om te bestrijden. Maar we mogen niet opgeven. Om die reden heb ik besloten om deze fietstocht toe te wijden aan diegenen die op welke manier ook zijn geraakt door deze ziekte. Voor diegenen die kracht en inspiratie putten uit dit unieke levensavontuur.”

Blijf op de hoogte van de fietstocht via de facebookpagina van Albert Ruijg.

De link naar Alberts persoonlijke pagina om geld op te halen is als volgt:

https://danieldenhoed.inactievoorerasmusmc.nl/actie/albert-ruijg

Meer berichten