Logo deschakelalbrandswaard.nl
Foto:

Plan Schutskooiwijk goed ontvangen

POORTUGAAL – Maandagavond is in de commissie Ruimte de stedenbouwkundige verkenning van de Schutskooiwijk en Poortugaal-West besproken. Raadsleden reageerden overwegend positief, al begon het debat met geharrewar.

Door Anouk Breeman

Wethouder Ronald Schneider was in de veronderstelling dat de commissieleden een presentatie te zien zouden krijgen, maar het plan stond al ‘voorbereidend besluitvormend’ op de agenda. Ook was er verwarring over twee bijlagen die door de griffie per ongeluk waren samengevoegd.

Meedenkgroep

,,Nu is niet duidelijk wat er van de inbreng van de meedenkgroep is meegenomen in het plan”, zeiden EVA, PvdA, NAP en VVD. ,,De bouwhoogtes zijn wat aangepast. En het aantal woningen is wat verminderd, op advies van de meedenkgroep”, vertelde wethouder Schneider. ,,Maar we kunnen niet al teveel toegeven.” De meedenkgroep bestaat uit mensen met verschillende belangen, die onderling compromissen hebben gesloten.

De gemeente wil samen met WBV Poortugaal de Schutskooiwijk opknappen. Dat houdt in dat 108 sociale huurwoningen uit de jaren 50 worden gesloopt en worden vervangen door nieuwbouw. Daarnaast komen er extra sociale huurwoningen bij, zodat er in totaal 140 sociale huurwoningen in de wijk zijn. Daarnaast komen er 100 vrije sectorwoningen bij.

Sociaal plan

EVA, NAP, PvdA en GroenLinks vroegen waarom er nog geen sociaal plan is voor de huidige huurders. ,,Terugkeergarantie voor de huidige bewoners heeft zeker de aandacht. Volgende week heb ik weer overleg met de woningcorporatie”, zei wethouder Schneider.

De meeste fracties zijn blij met een uitbreiding van het aantal sociale woningen. In de raadsvergadering van 26 april staat dit voorstel op de agenda.

Meer berichten