Logo deschakelalbrandswaard.nl
<p>Een bloemetje voor Peter Visser van Wethouder Martijn Heezen.</p>

Een bloemetje voor Peter Visser van Wethouder Martijn Heezen.

(Foto: )

Afscheid van Peter Visser bij afvalaanbiedstation

RHOON - Peter Visser zal op 1 mei afscheid nemen van zijn geliefde werk op het afvalaanbiedstation van BAR Afvalbeheer. Hij staat nog niet te springen en hoopt er op dat hij nog voor een dag in de week aan het werk mag blijven. ‘Maar het pensioen roept.’

Door Astrid Potuijt

,,Het grootste gedeelte van mijn dertigjarige dienstverband heb ik op de vrachtwagen gezeten”, vertelt Peter. ,,De laatste vijf jaar was ik vooral te vinden op het afvalaanbiedstation.”
Peter heeft genoeg te vertellen over de afgelopen dertig jaar. Zoals zijn collega’s zeggen, stop er een kwartje in en hij stopt niet meer met praten. ,,Vroeger werden er nog weleens dingen van waarde weggegooid, maar dat zie je niet meer. We hebben ook een Opnieuw en Co container waar van alles wordt ingegooid. De afgelopen tijd is zelfs negen keer ingebroken, vooral voor de wit- en bruingoed containers. Wat voor de afval is, is voor de andere van waarde.” Peter heeft ze zelfs een keer zelf staande gehouden. ,,Gelukkig hangen er nu camera’s.”
Vroeger was het de normaalste zaak van de wereld dat mensen op de vuilstort spullen weghaalden. Maar dat is er niet meer bij tegenwoordig. Toch komen de verhalen meteen op tafel. Het gaat over Toontje die oude fietsen ophaalde en ze opknapten.

Hoe Peter zijn vrije tijd gaat invullen is nog wel even een dingetje. ,,Een paar jaar geleden heb ik een elektrische gitaar en versterker gekocht. Mijn Ria zegt dat ik nu echt op les moet gaan. Dus dat ga ik doen. En daarnaast ga ik in de tuin een hut bouwen samen met de timmerman. Ria werkt ook niet meer en die ziet er net als ik best een beetje tegenop. Dus we gaan het zien hoe we onze tijd gaan invullen.”

Reinier Brouwer, zijn directe leidinggevende: ,,Ik zal Peter echt gaan missen. Hij regelt het allemaal wel. Peter is heel toegewijd aan zijn werk, loopt al zoveel jaar mee en kent veel mensen.”
,,Ik heb veel vrijheid gekregen en kon initiatieven tonen. Dat heeft zeker bijgedragen aan het plezierige werken. Ik heb het altijd heel goed naar mijn zin gehad”, voegt Peter toe. ,,In het begin werkte ik nog wel eens tot tien uur ‘s avonds. Dan had ik geen brood meer en dan kwam Ria dat brengen, op de route waar we langsreden. Ja, dat waren gerust weken van zeventig uur. Mooie tijden.”
,,Het is leuk om te zien dat veel mensen die langs komen op het afvalaanbiedstation Peter kennen en vragen wanneer hij nu precies voor het laatst is. Er kwam laatst zelfs een dame taart brengen”, zegt Reinier.

Peter is de aankomende twee weken tot 1 mei nog van woensdag tot en met zaterdag op het afvalaanbiedstation te vinden. Hij hoopt per 1 juli weer voor één dag in de week terug te komen.

Wethouder Martijn Heezen kwam namens de gemeente een bloemetje brengen en Peter bedanken voor zijn werk van de afgelopen dertig jaar. Een feestje zit er helaas niet in, maar de collega’s gaan onderling, zodra het weer kan, een drankje met elkaar doen.

Meer berichten