Logo deschakelalbrandswaard.nl
<p>Martin van de Grind (WCR), Ronald Schneider (wethouder wonen), Marco van Wassenaar (vv Rhoon), Peter Stoel (de Volharding), John Harmsen ( &rsquo;t Trefpunt), Martijn Heezen (wethouder Sport)</p>

Martin van de Grind (WCR), Ronald Schneider (wethouder wonen), Marco van Wassenaar (vv Rhoon), Peter Stoel (de Volharding), John Harmsen ( ’t Trefpunt), Martijn Heezen (wethouder Sport)

(Foto: )

Verenigingen van sportpark de Omloop en gemeente gaan samenwerken

RHOON - Afgelopen week hebben de voetbalverenigingen VV Rhoon, WCR, de schietvereniging het Trefpunt en Muziekvereniging de Volharding in een overleg op het terrein van de Omloop de intentie uitgesproken aan de gemeente om mee te gaan werken aan een breed gezamenlijk complex aan de Omloop.

Provincie
De provincie Zuid-Holland heeft onlangs aan de gemeente Albrandswaard aangegeven, dat ze vaart moeten maken met het bouwen van sociale woningen. Ze heeft de gemeente Albrandswaard opgedragen een bestemmingsplan op te stellen voor de herontwikkeling van locatie de Omloop waardoor de bouw van minimaal 100 sociale woningen mogelijk wordt gemaakt. Voor het sportpark moet om deze reden een andere locatie worden gevonden. Als de Provincie instemt met de gekozen locatie, kan dit helpen met de snelheid van het project. Op 26 april a.s. zal de raadsvergadering plaatsvinden waar de raad gaat beslissen over de voorgestelde locatie.

Wethouder Wonen Ronald Schneider: “’First things first’. Eerst moet de raad nog positief beslissen over de keuze van de locatie. Als we daar een akkoord op krijgen en de Provincie oordeelt positief over de te bouwen woonwijk op de Omloop, dan kunnen we grote stappen gaan maken”.

Verenigingen
De verenigingen staan in ieder geval in de startblokken. Marco van Wassenaar (voorzitter vv Rhoon): “Buiten het feit dat we er enorm naar uit kijken, zeker naar die maatschappelijk invulling met andere verenigingen is er inmiddels ook bittere noodzaak dat er wat gaat gebeuren. Het complex is inmiddels flink gedateerd. We hadden het gevoel dat de beslissingen over de verhuizing van Sportpark de Omloop een beetje stillag; gelukkig lijkt er nu snelheid in te komen en daar zijn wij heel erg blij mee. Ik loop de hele dag met een grote glimlach op mijn gezicht. Het mooiste is nog dat deze locatie voor onze leden het beste is.”

Ook Peter Stoel (voorzitter Muziekvereniging Volharding, mede namens de Bigband en het Mandoline-Orkest) beaamt de maatschappelijke functie, die het complex in de toekomst krijgt. “Ik ben zeer nieuwsgierig, hoe sport, kunst en cultuur samenkomen. Daarbij zijn momenteel en in de nabije toekomst nog heel veel vragen die we gezamenlijk moeten beantwoorden, waaronder de financiële vragen. Maar het feit dat we nu met de wethouders en de voorzitters van de vier verenigingen in een open gesprek samenzitten, geeft mij een positief gevoel.”

Martin van de Grind (voorzitter WCR): “Ook wij ambiëren dat onze vereniging in Rhoon blijft gevestigd. Daarnaast hebben we een goede relatie en is er al een prima samenwerking met vv Rhoon, dus dat kan ons niet in de weg staan. Ook vervullen we die maatschappelijke functie in het klein. Er zijn diversen verenigingen die gebruik maken van onze sportzaal: hier worden wij bijzonder blij van.”

John Harmsen (voorzitter schietvereniging Het Trefpunt): “De schietvereniging kampt met huisvestingsproblemen en wil graag aanhaken bij het nieuw op te zetten complex aan de Omloop. Graag trekken wij op met de andere verenigingen. Een maatschappelijk complex is ons niet vreemd, tijdens onze landelijke wedstrijden komen we vaak op deze veelzijdige complexen terecht.”

Martijn Heezen is heel blij met de opstelling van de voorzitters en met het voorstel te verhuizen naar de Locatie Omloop Zuid. “Dit is het beste plan voor alle verenigingen in Albrandswaard aldus Martijn Heezen, wethouder Sport.

Meer berichten