Logo deschakelalbrandswaard.nl
Foto:

Jubileumwijn voor 75-jarig v.v. Rhoon

RHOON - Simon den Toom van het Wijnhuis Rhoon heeft een speciale wijn ingekocht die de komende weken te koop zal zijn en waarvan de opbrengst bestemd is om een deel van de kosten van het 75-jarig jubileum van v.v. Rhoon te dekken. Speciaal voor de vereniging is een jubileum-etiket gemaakt die op de flessen is aangebracht – omdat de kantine niet open is heeft Simon aangeboden de verkoop van de wijn via zijn winkel te laten verlopen, zonder daarvoor kosten in rekening te brengen. Zoals zijn bord als partner langs het hoofdveld al zegt moet je voor rode en witte wijn bij v.v.Rhoon van rood en wit zijn.

Chateau de l’Horte – over de wijnen

In de Zuid-Franse wijnstreek de Languedoc heeft familie van Simon een wijndomein Chateau de l’Horte. Samen met zijn neef Paul den Toom heeft hij een bijzonder wijn geselecteerd voor de club. Het gaat om de rode Merlot die maar liefst acht maanden heeft gerijpt op eiken vaten van 400 liter in de kelder van het chateau. Deze wijn heeft van zichzelf veel fruit van zwarte bessen in de smaak. Rondom de wijngaarden groeien diverse wilde kruiden tijm, laurier en rozemarijn. Deze wildgroei noemt men daar “Le Carrigue” zeg maar de Franse heide. En deze Zuid-Franse kruiderij proef je subtiel terug in de wijn. Samen met de lichte toast- en vanillesmaak van de houtrijping van de wijnvaten geeft dit een mooie zachte rode wijn met een volle smaak van rijp zwart fruit, lichte kruiderij en een lange afdronk. Een heerlijke wijn voor bij gegrild vlees, pasta’s, gerechten met kip, tapas of om zo van te genieten.

Chateau de l’Horte – over de locatie

Chateau de l’Horte is een Domaine uit 1755. De Marquis de Saint Félix bouwde het Chateau in de heuvels van de Corbières in de Languedoc vlakbij de historische steden Narbonne en Carcassonne. Het Chateau werd in de jaren 90 gekocht door de familie den Toom die het Chateau heeft gerenoveerd. Bij het Chateau aan de rand van de wijngaarden werden ook een aantal fraaie vakantiehuizen gebouwd. Compleet met verwarmd zwembad, jacuzzi en een kleine wijngaard in de tuin. Deze huizen worden in eigen beheer verhuurd met uiteraard een rondleiding en proeverij op het Chateau inclusief (www.wijnvillas.nl

Jubileumwijn v.v. Rhoon 

Wijnhuis Rhoon en Voetbalvereniging Rhoon kunnen deze unieke en heerlijke wijn aanbieden voor de prijs van 10 euro per fles en een doos met zes flessen voor 50 euro. Met de aankoop van deze jubileumflessen steunt men de club en de viering van het 75-jarig bestaan op 31 mei 2021.

Er zijn drie verschillende etiketten op de flessen beschikbaar, maar ze hebben allen dezelfde heerlijke inhoud. Dus spaar ze allemaal.

Wijnhuis Rhoon, Strawinskyplein 6 in Rhoon, www.wijnhuisrhoon.nl

Meer berichten