Logo deschakelalbrandswaard.nl
<p>Mariette Groenendijk neemt het stokje over van Teun de Waard.&nbsp;</p>

Mariette Groenendijk neemt het stokje over van Teun de Waard. 

(Foto: )

Afscheid dokter Teun de Waard

RHOON - De spreekkamer van dokter Teun de Waard, of beter bekend als Teun en voor de kinderen als dokter spekkie of dokter garage, staat vol met bloemen, wijn, cadeaubonnen en kaarten. ,,Patiënten blijven binnenlopen om afscheid te nemen”, zegt De Waard. ,,Ik kreeg zelfs sokken en karrevrachten vol wijn. Kaarten met lange verhalen erin. Echt heel mooi.”
Woensdag 31 maart was de laatste dag van de huisarts. Na 35 jaar stopt hij met werken. ,,Ik zal het enorm gaan missen”, zegt hij. ,,Ik heb nooit wat anders willen doen. Ik vind het heel mooi en fijn werk. Natuurlijk is het wel fijn dat ik van de constante druk af ben. Ik ben altijd bezig met mijn patiënten. In mijn vrije tijd check ik ook de computer en vraag ik me af hoe het me die of die gaat.”
De Waard maakte grote veranderingen mee in zijn werk. ,,We begonnen als huisarts dat we ook nog bevallingen deden en zelf 24/7 aan het werk waren. Later gingen we avond- en weekenddiensten samen met collega’s organiseren. Zodat we ook eens vrij waren. Op een gegeven moment ging dit via de huisartsenpost. Dat vond ik zwaar. In Rhoon zijn we gewend dat er pas een dokter wordt gebeld als het echt noodzakelijk is. Na negen uur ‘s avonds werd er dan ook maar zelden gebeld. Bij de huisartsenpost in Rotterdam is dat totaal anders.”

,,Wat ik nu ga doen? Ik heb nog nooit veel vrije tijd gehad en vooral op mijn gat gezeten, dus ik denk dat het een goed idee is om te gaan bewegen. Mijn vrouw Kiki en ik willen gaan reizen, ik houd van klassieke muziek en LP’s verzamelen en verder zal ik het zien. Kiki vindt het fijn dat ik thuis ben. We zijn zestien jaar getrouwd en allebei gezond, dus we gaan er een mooie tijd van maken.”

De werkzaamheden zijn overgenomen door Mariette Groenendijk. Zij is al jaren werkzaam in de praktijk, dus geen onbekende voor de patiënten. ,,Wij leerden vroeger alles over het vak ‘huisarts’ maar niet over hoe je een praktijk moet runnen. Mariette is hier begonnen als co-assistente. Ze heeft de afgelopen jaren mee kunnen kijken en stapje bij beetje het werk overgenomen.”

Mariette wordt bijgestaan door Janneke van Leeuwen in praktijk Rhoon Noord.

Meer berichten