Logo deschakelalbrandswaard.nl
<p>Kaitlyn Ubels zingt en danst iedere dag.</p>

Kaitlyn Ubels zingt en danst iedere dag.

(Foto: )

Kaitlyn: ‘Mijn grote droom is een K3-tje worden’

RHOON - Binnenkort vertrekt Klaasje Meijer uit K3 en daarom wordt er in het najaar een nieuw lid voor de populaire meidengroep K3 uitgekozen via een televisieprogramma. Toen Kaitlyn Ubels (16) dit hoorde, bedacht ze zich geen moment en maakte een video om mee te doen aan de audities.

Door Astrid Potuijt

,,Ik ben door de eerste selectieronde heen”, vertelt Kaitlyn. ,,Er waren 22.690 video’s ingestuurd, deze staan op YouTube. En nu moeten we nog een video maken. Deze keer komen de video’s niet op internet te staan.” Op de video die Kaitlyn instuurde is te zien dat ze wat over zichzelf vertelt, ze zingt een aantal K3-nummers en laat zien dat ze kan dansen. Ook verschijnen er tal van foto’s van haar in beeld.
,,Ik ken 54 K3-dansjes uit mijn hoofd”, zegt ze bescheiden. Dat houdt dus in dat Kaitlyn dag in dag uit op haar kamer aan het zingen en dansen is. En dan te bedenken dat er rond de 270 K3-liedjes waarvan de helft met een bijbehorend dansjes.

Maar waarom is ze zo’n grote fan van K3, is ze daar niet te oud voor? ,,Nee hoor. K3 is voor alle leeftijden. Als je naar een concert gaat, zie je ook alle leeftijden. Als je naar de liedjes luistert, hoor je ook hoe mooi de meeste teksten zijn. Er zitten echt boodschappen in. Neem bijvoorbeeld het liedje ‘Alle Kleuren’. Daarin gaat het over kleuren van de regenboog, maar eigenlijk gaat het over racisme.” Dan zegt ze enthousiast: ,,Ik vind Klaasje, Marthe en Hanne echt geweldige personen.”

Soms zijn er leeftijdsgenoten die er vervelend over doen, maar daar staat Kaitlyn ver boven. ,,Dat boeit me niet hoor. Ik vind het leuk. Mijn vriendinnen vinden het ook prima dat ik K3-fan ben. In het begin vonden ze het wel een beetje apart, maar inmiddels vinden ze het heel normaal.”

Kaitlyn heeft ook een fanpage opgericht. Op YouTube en Instagram plaatst ze eens per week leuke feeds over K3. Daarnaast heeft ze ook de beroemde ‘regenboogjurk’ in haar bezit en nog meer kledingstukken.

Zingen en dansen in haar grootste hobby. ,,Ik heb zangles gevolgd, maar die zangschool stopte ermee. Ik hoop in de toekomst weer opnieuw les te krijgen.” Kaitlyn zit in het vierde jaar van de Havo op het Dalton Lyceum in Barendrecht. ,,Ik hoop dat ik na de Havo naar het muziektheater kan. Ik wil ontzettend graag dansen, acteren en zingen.”

Terug naar de wedstrijd. Zestien jaar, is dat niet te jong om een K3-tje te worden? ,,Ja, eigenlijk ben ik te jong. Maar ik wil dit zo ontzettend graag, dat ik het toch probeer. En als het niet lukt, dan komt er misschien nog wel een volgende keer. Dit is al de derde keer dat ze nieuwe leden voor K3 zoeken, dus er komt vast nog een vierde keer.”
Aan het enthousiasme van Kaitlyn zal het in ieder geval niet liggen. Dat is ook duidelijk te zien op haar auditie-video.

De video van Kaitlyns auditie is te vinden op de website van De Schakel. Ook K3 fan? Volg dan haar Instagram en YouTube-kanaal via @K3kriebbels.

Meer berichten