Afbeelding
Foto: Ronald Hooijmeijer

Het nieuwe normaal in progress

Algemeen

Iets meer dan een jaar geleden, was heel ons land in de ban van Corona. Wuifden we het in het begin nog weg als ‘het is maar een griepje’, inmiddels weten we wel beter. Het is een soort van nieuw normaal aan het worden.

Zo weet ik in het nieuwe normaal nog niet wat op stap gaan is, maar heb ik wel geleerd dat de avondklok ervoor zorgt dat op avonden van verkiezingen Corona minder gevaarlijk wordt.

Bovendien regelen diezelfde verkiezingen - doordat het rode stempotloodje maar 1 keer gebruikt mag worden - dat mensen compleet doorslaan en het stempotloodje massaal op marktplaats dumpen. Tel daarbij nog op dat de wekelijkse demonstraties op het Museumplein bijna(!) net zo spannend zijn als Mocro Maffia op Videoland. Wie heeft op sociaal media de sensationeelste filmpjes over de politie optredens geplaatst?

We schijnen in de derde golf te zitten en iedereen is er een beetje klaar mee. ‘Kom op mensen het is niet alleen maar kommer en kwel, ff doorzetten nog, de prikken komen eraan.’ Het kabinet dat eerst weggestuurd wordt, mag dankzij de verkiezingen gewoon weer door met Rutte en de Jonge en er is beloofd dat in de zomer de meeste mensen gevaccineerd zijn en we weer langzaam terug kunnen naar het oude normaal.

Maar… er is toch iets wat ik uit dit nieuwe normaal mee wil nemen naar het oude normaal. Door Corona kunnen we tegenwoordig, al dan niet tegen betaling, op zaterdag avond genieten van online concerten op de buis. Zo hebben we inmiddels gekeken naar de Vrienden van Amstel, Holland zingt Hazes en afgelopen zaterdag naar de gelegenheids band The Streamers en die man van de jumbo reclame praatte alles bij elkaar. Kortom een groot feest dus!

Het zorgt er voor dat we weer met zijn vijven voor de buis zitten en swingend door de woonkamer gaan. Nieuwe en oude artiesten vormen een nieuwe band en kinderen kunnen in het nieuwe normaal thuis gewoon meegenieten als de ouders naar de Vrienden in Ahoy gaan. Ik zeg win win!

Advertenties uit de krant