Logo deschakelalbrandswaard.nl
Foto: Ronald Hooijmeijer

Maatwerk bij Van Galen Interieur

Stanley van Galen, van vanGalen-interieur, hoeft de deur niet uit om te weten hoever het met de verkoop staat van een willekeurig nieuw appartementencomplex in Barendrecht. Hij ziet vanzelf een toename van het aantal klanten in zijn showroom aan de Schillingstraat in Barendrecht bezoekt. Stanley: ,,De nieuwe bewoners kunnen wat mij betreft niet snel genoeg komen. Aan de hand van de maten op de bouwtekening maak ik een offerte. Zodra het mag ga ik dan de woning in om de maten exact te meten. Vervolgens kan ik het materiaal gaan bestellen en de elementen klaar maken. Na oplevering kan er dan snel worden gemonteerd.”

De specialist in schuifdeur-, draaideur- en inloopkasten heeft al in veel huizen in Barendrecht mooie kastenwanden geleverd. Met een kleine dertig jaar ervaring mag hij dan ook een oude rot in het vak genoemd worden. Stanley: ,,Er is niets wat ik nog niet gezien heb in al die jaren. Draaideurkasten, dressoirs, badkamermeubels, tv-meubels, maar ook tafels en ander meubilair. Schuine daken, scheve muren, aflopende vloeren. Ik schrik er niet meer van. Overal is wel een oplossing voor te vinden. De mogelijkheden zijn haast eindeloos met alle maten, kleuren, materialen en profielen die er zijn. De deuren zijn alleen al in meer dan zeventig kleuren te bestellen. Standaard bestaat niet bij mij. Alles wordt op maat gemaakt. Ik koop grote platen hout en daar maak ik de deuren en panelen van. Ook de verlichting in de kasten wordt door mij verzorgd.”

Bijpassend bij de schuifdeurkast maakt Stanley met gemak een nachtkastje of bedombouw in dezelfde kleurstelling als de schuifdeurkast. Ook hiervoor geldt dat de klant zelf de afmetingen en de indeling bepaald, want ook deze meubels worden op maat gemaakt.

Helemaal ‘in’ zijn de industriële deuren van Bruynzeel, die van Galen in zijn leveringsprogramma heeft. Ze creëren een stijlvolle, moderne en industriële look in huis of kantoor. Bruynzeel Industrieel is verkrijgbaar als draaideur, taatsdeur en schuifdeur. Naast deze stalen binnendeuren is er ook nog volop keuze uit verschillende soorten glas en eventuele grepen.

Het op maat maken van de meubels gebeurt in de ruime werkplaats achter de showroom. Overzichtelijk staan de grote panelen in de rekken. Klaar voor montage. Stanley: ,,Binnenkort worden de eerste woningen van appartementencomplex ‘Stationstuin’, nabij het NS station, opgeleverd. Deze panelen zijn klaar om daar in diverse woningen te monteren.”

De showroom aan de Schillingstraat is op vrijdag en zaterdag van 10 tot 16 op afspraak geopend. Op www.wandkastenopmaat is alle informatie te vinden over vanGalen-interieur. Men kan daar via de kasten-configurator ook zelf een kast samenstellen. 

Meer berichten