Waarom honden zo grote steun zijn voor ons
Logo deschakelalbrandswaard.nl
Foto:

Waarom honden zo grote steun zijn voor ons

INGEZONDEN

Een hond is een spiegel van jouw gedrag, jouw persoonlijkheid en jouw gevoel wat binnen in jou leeft. Een hond doorziet je binnen enkele seconden hoe puur en oprecht je intentie is. Een hond zorgt voor oprechte verbinding met jezelf. Een hond zal je altijd steunen op zijn pure en oprechte manier met de juiste intentie.  Zeker als het gaat om het verlies van een dierbare. Het missen van jouw liefste ......

Als er verdriet, angst, onzekerheid, verlies en verslagenheid is, hoe belangrijk is het dan, dat er steun en begrip vanuit je omgeving wordt geboden. Hoe mooi is het als er mensen zijn die er echt voor je zijn, dat er ruimte en begrip is voor jouw situatie. 

Helaas hoor ik nog te vaak voorbijkomen dat mensen niet door hebben hoe pijn ze iemand kunnen doen met een opmerking, een bepaalde toon of een verkeerde intentie. Soms echt met de goede bedoelingen maar het doet zo vreselijk veel pijn bij de mensen die om moeten gaan met het verlies van hun dierbare. 

Lieve mensen, hou er rekening mee dat er geen tijd aan gebonden zit hoe iemand omgaat met zo groot gemis. Ieder doet het op zijn eigen manier. De één met woorden en de ander in stilte.
Rouw is niet alleen voor de dagen op het moment van overlijden tot aan de uitvaart. En zeker ook niet voor alleen de eerste weken, het eerste jaar of de eerste jaren maar levenslang.
Een bepaalde gebeurtenis of een situatie in iemands leven wat je zo graag wilt delen met degene maar wat niet meer kan, dat kan het verdriet en het gemis ineens weer zo groot maken.

Zorg voor elkaar zonder te oordelen. 

Denise van der Zwan en van assistentiehond bij een uitvaart Baloe

Meer berichten