40 dagenproject, op weg naar Pasen
Logo deschakelalbrandswaard.nl
Foto:

40 dagenproject, op weg naar Pasen

ALBRANDSWAARD - Zo luidt het thema van de 40 dagenkalender van de landelijke PKN kerken, die vele ouderen boven de 70 jaar hebben ontvangen van de gezamenlijke diaconieën in Rhoon. Ze zijn vanaf 17 februari op weg 40 dagen lang naar Pasen, ook wel de vastentijd genoemd. 

Ze volgen pelgrim Christiaan. Hij wandelt door Albrandswaard en hij komt zeven projecten tegen, die alles te maken hebben met de zeven werken van barmhartigheid.

Het eerste werk van barmhartigheid in de kalender luidt: de gevangenen bezoeken. Op 21 februari kwam hij langs de TBS kliniek in Poortugaal. Er was een interview te bekijken met Annemiek, die daar al 25 jaar vrijwilliger is. Op 28 februari vertelt zij daarover in de livestream kerkdienstuitzending van de Maranathakerk om 10.00 uur.


Op 7 maart staat het werk van barmhartigheid dorstigen laven centraal en Jan Mons komt vertellen over de touwpompen in Ghana en Togo in Afrika met het Victorie pompen fabriek.

Gerard Brussaard komt op 14 maart vertellen over de vreemdelingen onderdak bieden. Hij is vijf jaar als vrijwilliger betrokken bij Vluchtelingenwerk Albrandswaard.
Lente van der Stel komt vertellen over Casa Lumina, huis van licht in Roemenië, waar het thema ‘naakten kleden’ onder de loep wordt genomen.

Op 28 maart staat het werk van barmhartigheid ‘de hongerigen voeden’ centraal. Aad Hoogerwerf van Voedselbank Hoogvliet is daar al sinds 2013 bij betrokken en komt er over vertellen. 

Zo worden via de live uitzending alle kijkers betrokken en ook gevraagd om kaarten te sturen, geld te sparen in de vastentijd voor kerkinactie. 

Ook de kinderen worden iedere donderdag uitgedaagd in ‘Kids in actie’, zij hebben een eigen vastenspaarkaart.

De uitzendingen zijn te bekijken via www.kerkdienstgemist.nl. Klik op Zuid- Holland, Rhoon, Maranathakerk. Men kan de uitzending live bekijken en achteraf. 

Info: http://gereformeerdekerkrhoon.protestantsekerk.net

Kaarten voor de gevangenen of statushouders kan men sturen naar Waalstraat 3, 3161 XM te Rhoon.

Meer berichten