Voorjaarsvakantie op de fiets in het Buijtenland?
Logo deschakelalbrandswaard.nl
Foto:

Voorjaarsvakantie op de fiets in het Buijtenland?

ALBRANDSWAARD - Haal de fiets maar tevoorschijn. Vanaf zaterdag 20 februari kun je een leuke fietstocht reserveren in de natuurvriendelijke polders van het Buijtenland van Rhoon. Er zijn twee startlocaties: de Buytenhof in Rhoon en Abel restaurant in Poortugaal. Kom deze voorjaarsvakantie lekker trappen in het Buijtenland van Rhoon en luister onderweg naar mooie verhalen over dit eeuwenoude poldergebied. 

Niks zo lekker dan op je stalen ros met de wind door je haren genieten van een mooie landelijke omgeving. En dat onder de rook van Rotterdam. Het Buijtenland van Rhoon is een eeuwenoude polder. De tijd lijkt hier stil te staan. Maar niets is minder waar. In deze polder wordt op grote schaal gepionierd met nieuwe vormen van natuurinclusief boeren. 

Nieuwe vorm van boeren
Om akkervogels- en bloemen op het platteland (opnieuw) te kunnen zien en horen, zet het Buijtenland van Rhoon zich in voor deze duurzame manier van boeren. Want boerenlandvogels verdwijnen in hoog tempo. In het Buijtenland van Rhoon doen we daar wat aan. Bijvoorbeeld door de aanleg van bloemrijke akkerranden, natuurvriendelijke waterovergangen, rietzones en het verbouwen van historische gewassen die de bodem doen herleven. Hoe dit precies in zijn werk gaat, kan men zien en horen tijdens deze fietstocht.

Startpunt
Bij de Buytenhof en bij Abel restaurant kan men een rugtas vol lekkers ophalen, inclusief een routekaart. Onderweg zijn er podcasts te beluisteren over de geschiedenis en de toekomst van het Buijtenland van Rhoon. Van Vlas, wilde bijen, kipcaravan tot hoogstamfruit. Er valt van alles te ontdekken. Met een korte stop voor een lekkere muffin, kopje koffie of flesje sap uit eigen boomgaard of een poldermelk ijsje.

Reserveren
De fietstocht is 22,5 kilometer lang. Een ingekorte versie is ook mogelijk. Reserveer de fietstocht minimaal een dag van tevoren via de websites van de Buytenhof en Abel restaurant. Deelname 7,50 euro per persoon. Naast een mooie tocht, krijgt men hiervoor een rugzak met producten uit het gebied. Heerlijk voor onderweg. Na de tocht kan men de rugzak mee naar huis nemen. Handig voor een volgend bezoek.

Even weg uit de drukte? Kom lekker naar Buijten. Reserveer deze activiteit bij: www.lekkernaarbuijten.nl 

De Buytenhof, Rijsdijk 98 in Rhoon, www.debuytenhof.nl 

Abel Restaurant, Albrandswaardsedijk 194 Poortugaal,  https://abel-activiteiten.nl/activiteit-categorie/activiteiten/ 

Meer berichten