Mollen tellen
Logo deschakelalbrandswaard.nl
Foto:

Mollen tellen

REGIO - Water Natuurlijk vraagt aandacht voor de nationale mollen telling. Over de mol bestaan veel vooroordelen. Via de telling komen ze meer aan de weet over de mol. Water Natuurlijk prikte eerder al een vooroordeel door. De mol is over het algemeen geen probleem voor de veiligheid van dijken.

Voor het derde jaar op rij organiseert de landelijke Zoogdiervereniging samen met Vroege Vogels, de Jaarrond Tuintelling en Waarneming.nl de Mollentelling. Tijdens de week kan iedereen mollen(sporen) tellen en deze doorgeven. Zo wordt de verspreiding in kaart gebracht. Dit jaar hopen ze vooral meer te leren over de aanwezigheid van mollen in stedelijke gebieden.

De Mollentelling is van zaterdag 13 tot en met zondag 21 februari. Vanwege de omstandigheden, hoog water en de laag sneeuw die Nederland bedekt, is besloten de telling dit een week te laten duren. Dit maakt het bovendien extra interessant.

Meedoen aan de mollentelling kan op verschillende manieren. Waarnemingen van mollen of mollensporen, zoals molshopen, kun je doorgeven via het mollenmeldpunt of de Jaarrond Tuintelling. Het belangrijkste is om de locatie, datum en type waarneming (molshoop, levende of dode mol) door te geven. De verzamelde data wordt opgenomen in de Nationale Databank Flora en Fauna (NDFF).

Meer berichten