Symbolisch bloemschikken
Logo deschakelalbrandswaard.nl
Foto:

Symbolisch bloemschikken

ALBRANDSWAARD - Bij de viering in de week van Gebed die op 24 januari is gehouden, is een symbolische bloemschikking gemaakt. Symboliek kan je emotioneel betrekken, zonder elkaar te hoeven zien of spreken. In deze tijd kan dat nog belangrijker zijn dan anders.

De groep van de Dorpskerk van Poortugaal heeft gebruik gemaakt van voorstellen die door de zusters in Granchamp in Zwitserland zijn gedaan. Het thema; #blijfinmijnliefde, wordt vormgegeven in een beeldtaal van materialen en bloemen. 

Als basis is een cirkel genomen. De stralen lopen vanuit het middelpunt naar buiten toe, maar ook omgekeerd. De stralen staan voor verschillende wegen of manieren waarop mensen leven. Maar in het midden komen ze dichter bij elkaar en bij God. Door dichtbij te zijn, ontvangen we kracht en wijsheid om de wereld in te gaan.

De schepping wordt door de ronde vorm verbeeld. Die is omwikkeld met mos en Thuja, ook wel ‘levensboom’ genoemd. De wijnstok staat symbool voor de bron van liefde van Jezus; drie rozen in het centrum, alles als één geheel. Slingers van besjes, rood en groen, verbeelden het stromen van ‘vruchtsappen’; energie voor het opzoeken van elkaar, bijdragen aan gezamenlijkheid. 

Men kan het nog zien op www.pgpoortugaal.nl. Klik op luisteren en 24-01-2021. 

Meer berichten