Afbeelding

Onderzoek naar mantelzorg en dementie

Algemeen

ALBRANDSWAARD - Mensen met dementie willen graag onderdeel uitmaken van hun omgeving. Mantelzorgers willen de zorg voor hun naaste met dementie zo lang mogelijk volhouden. De gemeente voelt zich hier verantwoordelijk voor en wil ervoor zorgen dat dit mogelijk is. Maar hoe kan de gemeente dat doen?
Van belang is voor de gemeente om goed op de hoogte te zijn van de wensen en behoeften van mensen met dementie en hun mantelzorger.

Om mee te werken aan dit onderzoek start Steunpunt Mantelzorg SWA met een enquête onder mantelzorgers die zorgen of hebben gezorgd voor een naaste met dementie.
Op deze manier kunnen ze met elkaar zorgen voor een dementievriendelijke gemeente.

In een dementievriendelijke gemeente kunnen mensen met dementie zo lang mogelijk mee blijven doen in de samenleving, maakt de gemeente begeleiding op maat mogelijk voor mensen met dementie en hun mantelzorgers en vergroot de gemeente de kennis van dementie binnen de eigen organisatie en de gemeenschap, bijvoorbeeld door het aanbieden van trainingen Omgaan met dementie.

Voor wie is deze enquête?
Wie voor iemand zorgt of heeft gezorgd (korter dan een jaar geleden) met dementie kan de vragenlijst invullen. Het maakt niet uit of de naaste thuis of in zorginstelling woont of gewoond heeft.

De antwoorden en gegevens worden vertrouwelijk behandeld en alleen voor het onderzoek gebruikt. De uitkomst wordt meegenomen in het project “dementie vriendelijke gemeente”.

Men kan de enquête vinden op de website van Stichting Welzijn Albrandswaard en ophalen bij de receptie van Stichting Welzijn Albrandswaard, Rijsdijk 17a te Rhoon. Dit kan van maandag tot en met vrijdag tussen 9 en 12 uur.

Voor hulp bij het invullen van de vragenlijst: SWA Steunpunt Mantelzorg 010-5018322 of mantelzorg@welzijnalbrandswaard.nl. Meedoen kan tot 8 februari.

Advertenties uit de krant