Afbeelding

Week van Gebed: #blijfinmijnliefde

Algemeen

ALBRANDSWAARD - Op zondag 24 januari aanstaande om 9.30 uur is er de viering van de Week van Gebed voor de Eenheid van de Christenen.

Het thema is in een viering uitgewerkt door zusters uit de oecumenische gemeenschap van Grandchamp, Zwitserland. De mooie uitwerking in cirkels van aanwezigen die was bedacht door de zusters is nu niet mogelijk, maar lees dit vooral na op de website: weekvangebed.nl 

De afgelopen jaren werd de Week van Gebed in Albrandswaard gevierd met grote aantallen in de Maranathakerk of in de Dorpskerk van Rhoon omdat daar alle kerkgangers in kunnen (500 zitplaatsen). 

Dit jaar zenden ze uit vanuit de Dorpskerk Poortugaal op: www.PGPoortugaal.nl – live – kijken.

Op de achtergrond is er hard gewerkt om toch mèt de parochie en de PKN kerken van Rhoon en Poortugaal de dienst vorm te geven rond dit thema. Vanwege de lockdown zijn allerlei onderdelen van de dienst van tevoren opgenomen. De zang zelfs al vòòr de nieuwste maatregelen. Kaarsen worden aangestoken voor de verschillende kerken, een bloemschikking verbeeldt het thema en een bloemengroet gaat naar mensen uit verschillende kerken. De gezinnen met kinderen kunnen thuis meedoen met een verwerking van het bijbelverhaal, en men kan via de collecte bijdragen aan de hulp aan mensen die nog meer lijden aan de maatregelen dan anderen: de vluchtelingen in detentie in Rotterdamse haven. Voorgangers zijn ds C.D. van Alphen uit Rhoon en ds J. van Rootselaar uit Poortugaal (als emeritus werkzaam in Barendrecht) en lector de heer Roel van de Poll uit Rhoon.

De voorbereidingscommissie uit de Raad van Kerken Albrandswaard nodigt iedereen van harte uit om mee te doen. 

Men kan bijdragen onder vermelding van ’24 januari 2021’ aan het doel op: NL61INGB0000308449 t.n.v. Diaconie Protestantse Gem. Poortugaal.

Advertenties uit de krant