Logo deschakelalbrandswaard.nl
Foto:

PCR testen in Albrandswaard

ALBRANDSWAARD - Vandaag is coronasneltestpoint Rhoon gestart met de PCR tests (polymerase chain reaction). Zij zijn de eerste die in de omgeving van Albrandswaard hiermee starten.

Een PCR test met reisverklaring heeft men nodig als men naar het buitenland reist met de trein, boot of het vliegtuig. Als men voor twaalf uur een afspraak heeft, krijgt men de verklaring dezelfde dag. PCR is een methode om de hoeveelheid van een specifiek stukje genetisch materiaal te vermeerderen, zodat men de aanwezigheid ervan kan detecteren. Dit wordt in elk laboratorium gebruikt voor onderzoeken van DNA en nu ook voor onderzoeken naar Covid-19 in het lichaam. 

Wie een afspraak maakt, kan vinnen een uur terecht. Er wordt een dubbele test afgenomen volgens de richtlijnen van het GGD en RIVM en het CE. Dit houdt in een keel- en neusswab. De testen worden daarna gekoeld bewaard tot ze naar een laboratorium worden gebracht voor onderzoek. Zodra de uitslag er is, wordt deze meteen doorgegeven aan de geteste persoon. 

Buiten de nieuwe PCR test doen ze ook de Abbott Sneltesten Antigeen en antistoffen waarbij de uitslag al na vijftien minuten bekend is.

Uit recent onderzoek van UMC Utrecht in combinatie met de KNVB onder 100 profvoetballers blijkt dat de sneltesten even accuraat zijn als de PCR testen.

Kleidijk 35 Rhoon. https://rhoon.coronasneltestpoint.nl/

Meer berichten